Home

VESTI

RHCP nastupaju na MTV EMA 2011

No Comments Latest

Red Hot Chili Peppers nastupaju na MTV EMA 2011MTV je danas objavio da će Red Hot Chili Peppers ulepšati dodelu “2011 MTV EMA” svojim nastupom.

Ovi legendarni funk rockeri iz Kalifornije, čiji je upravo izdati album I’m With You zauzeo vrhove top lista, sigurno će fanovima u Belfastu – i gledaocima MTV-ja širom sveta – pružiti nezaboravan nastup kojim će pokazati zašto su oni i dalje najveća rock atrakcija na planetu. 

 

Dodela “2011 MTV EMA”, koju će voditi višestruko talentovana pevačica i glumica Selena Gomez, prenosiće se u nedelju, 6. novembra u 21.00 iz Belfasta, u Severnoj Irskoj.

“Dugo nismo svirali u Belfastu, pa se jako radujemo što ćemo nastupiti na dodeli ‘2011 MTV EMA’ i videti sve naše fanove!” izjavili su članovi benda.

MTV je takođe danas objavio da će se prvi put u istoriji dodele ovih nagrada, ovogodišnja MTV EMA odvijati na tri lokacije grada domaćina. Odyssey Arena u Belfastu biće glavna pozornica, a druge dve lokacije u gradu biće poznate u narednih nekoliko nedelja.

 Red Hot Chili Pappers

Red Hot Chili Pappers

 

 

“Veoma smo uzbuđeni što ćemo proslaviti Belfast i njegovu bogatu muzičku baštinu tako što ćemo održati nastupe na MTV EMA na različitim lokacijama u gradu. Te tri pozornice omogućiće fanovima jedinstvenu priliku da iskuse muziku uživo na dodeli EMA”, rekao je Bruce Gillmer, izvršni potpredsednik odeljenja za izvođače i muzički program/događaje u kompaniji Viacom International Media Networks.

O RED HOT CHILI PEPPERS
I'm With You je prvi album koji su Red Hot Chili Peppersi objavili nakon dvostrukog albuma Stadium Arcadium, koji je bio br. 1 u 28 zemalja širom sveta, uključujući i SAD – to je prvi album na vrhu top lista kvarteta iz Los Angelesa na domaćem terenu. Album je iznedrio tri hita koji su se popeli na prvo mesto na Modern Rock hits top listi: "Dani California" (koji je 14 nedelja bio br. 1 i jedna je od tri pesme u istoriji Billboardove Alternative Chart liste koja debitovala na mestu br. 1), "Tell Me Baby" i "Snow (Hey Oh)". Tokom promocije albuma Stadium Arcadium, Chili Peppers su svirali pred milionima fanova širom sveta u 2007, uključujući rasprodate turneje po dvoranama Evrope i Severne Amerike, nastupe na Fuji Festival u Japanu i na događaju Live Earth. Bili su među glavnim izvođačima na Lollapalooza festivalu u Chicagu, kao i na festivalima u Leedsu i Readingu u Velikoj Britaniji.
 
Kao jedan od najuspešnijih bendova u istoriji rocka, Red Hot Chili Peppers su prodali više od 60 miliona albuma, između ostalog pet multiplatinastih LP-ja i osvojili su šest GRAMMY® nagrada, uključujući i onu za "Najbolji rock album" za Stadium Arcadium, "Najbolje rock izvođenje dueta ili grupe" za "Dani California," "Najbolju rock pesmu" za "Scar Tissue" i "Najbolje hard rock izvođenje sa vokalom" za "Give It Away." Red Hot Chili Peppers čine pevač Anthony Kiedis, basista Flea, bubnjar Chad Smith i gitarista Josh Klinghoffer.

 

 

 Red Hot Chili Pappers

Red Hot Chili Pappers

 

O dodeli 2011 MTV EMA
Gledaoci mogu da glasaju za svoje omiljene izvođače na EMA na www.mtvema.com. Lady Gaga vodi u grupi nominovanih za EMA nagradu sa šest nominacija, Katy Perry i Bruno Mars je slede u stopu sa četiri nominacije. Adele, Justin Bieber i Thirty Seconds To Mars takmiče se za tri nagrade. Ostali nominovani za EMA nagrade su Foo Fighters, Snoop Dogg, My Chemical Romance, Jennifer Lopez, LMFAO, Jessie J, Beyoncé, Coldplay, Eminem, Arcade Fire, Red Hot Chili Peppers, Far East Movement, Kanye West, Linkin Park, Wiz Khalifa i Kings of Leon. Richard Godfrey i Bruce Gillmer su izvršni producenti dodele “2011 MTV EMA”. Sve vesti i objave o dodeli MTV EMA potražite na EMA on Facebook i pratite nas na @ EMA Twitter.  Za materijale za medije o dodeli MTV EMA, molimo vas da posetite press.mtvema.com.