Home

VESTI

Red Bull Music Academy ’09

No Comments Latest

Red Bull Music Academy '09

Kao i poslednjih 10 godina, Red Bull Music Academy otvara prijavnu fazu za novih 60 kandidata, iz celog sveta, koji će se uz druženje, predavanja, praktican rad u studiju i zabavu kvalitetno provesti dve nedelje, a sto ce, nadamo se, biti znacajno za njihovu dalju ili buducu karijeru.

 

Ove godine prijavna faza počinje 11. maja i traje do 27. jula. Mogu se prijaviti svi koji vole muziku, bez obzira jesu li početnici, amateri ili profesionalci, DJ-evi, producenti, pevaci, muzicari, novinari… Znacajna je samo ljubav prema muzici i želja za usmeravanjem talenata i sirenjem znanja.
Akademija je proputovala ceo svet i u poslednjih 10 godina bila prisutna na svim kontinetima osim Azijskog.

 

Tokom dve nedelje, koliko traje Akademija, polaznicima se nudi rad i druženje sa kolegama iz celog sveta, upoznavanje sa radom pomocu različite opreme i instrumenata, novih tehnologija i tehnika u muzickoj produkciji, pracenje predavanja mnogih poznatih imena (od producenata i DJ-eva, preko legendarnih muzičara do studijskih inženjera) kao i ‘puštanje’ muzike, odnosno sviranje u klubovima.

 

 

Red Bull Music Academy '09

 

Akademija je jedinstvena platforma za razmenu znanja, iskustva i stvaranje kontakata, sto je za jednog umetnika, danas, i najvaznije. Troškovi putovanja i boravka su pokriveni od strane Akademije. Ukoliko postoji Vase interesovanje, sve što je potrebno da uradite je da ispunite prijavni formular ( odgovori na pitanja ce posluziti kao osnovna informacija o Vama I Vasem radu ) i snimite 30 minuta muzike, bilo vlastite produkcije, vlastitog DJ „mixa“ ili samo mozete odabrati neke od pesama koje su Vam inspirativne i po Vasem ukusu. Važno je napomenuti da ne postoje nikakve kvote koje ograničavaju broj kandidata za prijavu. Na Akademiju se prima 60 polaznika, a odabir se vrši u više faza, sve dok se ne postigne savršen izbor muzičkih stilova i veština.
Godine 2010. Akademija će se održati u Londonu od 7. februara do 12. marta – dvokratno, u dve grupe od po 30 studenata, u trajanju od dve nedelje. Prijavljivanje, kao i svi ostali važni podaci objavljeni su na sajtu www.redbullmusicacademy.com (na sajtu je i ime osobe za kontakt u Srbiji). IzmeÄ‘u ostalog, tu je moguće naći i razne članke o preÄ‘asnjim desavanjima u okviru Akademije kao i puno videomaterijala sa proteklih predavanja.
Naravno, i ove godine u Beogradu je moguće prisustvovati radionici Akademije : 15. maja u prostorijama kluba Plastic (ugao Dalmatinske i Takovske ulice) od 21h će se održati Red Bull Music Academy Workshop. Domaćini ce biti Marko Hollywood i Pookie, a specijani gost ove godine je Dirty South (Australija), renomirani producent i covek, koji je prosle godine dobio prestizno zvanje najboljeg remixera. Posle workshop-a je u planu zurka na kojoj ce nastupati pomenuti DJ.
Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli.

link za skidanje formulara http://www.redbullmusicacademy.com/academy-info/what-is-the-
academy

i ko vise voli facebook evo grupe na fejsbuku

http://www.facebook.com/topic.php?topic=8622&uid=99332889045
#/group.php?gid=99332889045&ref=nf