Home

VESTI

R.I.P. Didier Sinclair

No Comments Latest

Francuski DJ i producent Didier Sinclair preminuo je u Parizu, 30.oktobra u svojoj 43.godini, posle kratke i teške bolesti raka pluća.

 

Poslednji veliki nastup imao je u avgustu u klubu “Amnesia” na Ibizi, da bi nekako, odmah posle toga, zbog zdravstvenih problema otkazao sve svoje nastupe. Iako teškog zdravstvenog stanja, tokom septembra se ipak posvetio snimanju novog albuma, odnosno postprodukciji albuma “Do You Speak”, koji je uskoro trebao biti objavljen.

 

Povratak u klubove najavljivao je za proleće, ali to, na žalost, nije doživeo. Didier je svoju karijeru počeo 1982. na francuskoj radio stanici NRJ. Prve nastupe imao je 1987. i jedan je od prvih DJ-a začetnika klubske house muzike. Poreklom je sa juga Francuske a u Pariz se doselio 1991.god.

 

 

 

Produkcijom je počeo da se bavi 1998. Prvi veliki uspeh kao producent postigao je 1999. singlom “Groove 2 Me” a godinu dana kasnije uspeh postiže i sa singlom “Lovely Flight” koji je prodat u više od 50.000 primeraka širom sveta.

 

Poslednji singl “Feel The Wave” objavljen je u aprilu 2007. Poslednjih godina imao je emisiju na francuskom radiju FG koja je emitovana četvrtkom, u večernjim časovima. Didier je bio jedno od najjačih imena francuske DJ scene, nastupao je u klubovima širom sveta te je, samim tim, i kod nas, u nekoliko navrata, bio rado viÄ‘en gost

 

 

 

Izvor:

STSMusic.org