Home

VESTI

Q&A Conference: Da li si freelancer?

No Comments Latest

Q&A Conference: Da li si freelancer?Q&A Conference odgovara na pitanja Kakva je danas u Srbiji pozicija svih onih koji se bave freelancingom, odnosno rade kao „slobodnjaci“, tema je ovogodišnje Q&A Conference, skupa čiji je osnovni cilj da u jednom danu pruži konkretne odgovore na konkretna pitanja.
  

U toku je akcija Postavi pitanje! za sve one koji žele da saznaju odgovore na temu "Freelancing u Srbiji – kako i da li?".
  

Akcija se realizuje tako što posetioci konferencijskog sajta www.qaconference.com šalju svoja pitanja kroz formu na sajtu, a spisak pitanja na koja će se odgovarati biće objavljen sedam dana pre konferencije, koja se održava 22. novembra 2012. godine od 11.59 do 17.00 č. u KC Grad-u.

 

Kakva su prava dizajnera, programera, novinara, muzičara, glumaca, režisera, pisaca, fotografa i svih onih koji rade samostalno, koliko su na gubitku oni, a koliko država, kakav je njihov status u Srbiji, kako da naplaćuju svoj rad, plaćaju poreze i doprinose, ostvaruju pravo na kredit, penziono i zdravstveno osiguranje – samo su neka od pitanja koja svakodnevno postavljaju posetioci sajta, a na koja će tokom konferencije odgovarati stručnjaci iz ove oblasti.
 

 

 Q&A Conference: Da li si freelancer?

Q&A Conference: Da li si freelancer?

 

 

Organizatori konferencije su Krojač i Green Design, kompanije posvećene webu, dizajnu, obrazovanju i otvorenom društvu, a uz podršku Ministarstva trgovine i telekomunikacija, Uprave za digitalnu agendu, udruženja Pravo da znam, projekta Budi Freelancer i Clubbing.rs.