Home

VESTI

Punk+muzej=?

No Comments Latest

Punk+muzej=?

Inicijativa za pank muzej u Beogradu organizuje 5. i 6. aprila u Domu omladine konferenciju kojom želi da skrene pažnju javnosti na problem nedostatka efikasno iskorišÄ‡enih javnih prostora za kreativno izražavanje mladih i afirmiše ideju o stvarnju jedinstvenog muzeja u svetu, koji bi Beogradu i Srbiji omogućio dodatno proširenje kuturne ponude.

Pank muzej bi bio alternativna ustanova kulture koja bi, kombinovanjem muzejske postavke s klupskim aktivnostima, promovisala pank potkulturu, probudila aktivistički duh i pojačala društveno angažovanje mladih.

Dvodnevna konferencija “punk + muzej = ?” obuhvata panel radionicu “Punk muzej kao javni prostor”, tribinu "Punk muzej u Beogradu. Zašto?!", predavanje na temu "Od Ramones-a do punk muzeja" i projekciju američkog dokumentarnog filma "End of the Century – Story of Ramones", a biće završena žurkom “No Future!” u klubu Cvijećara (Vojvode Dobrnjca 34).

Na panel radionici 5. aprila u tribinskoj sali DOB-a umetnici, arhitekte i mladi aktivisti pokušaće da daju viÄ‘enje rešenja problema nedostatka prostora za kreativno izražavanje mladih, te u arhitektonsko – dizajnerskom i kreativno – umetničkom smislu raditi na konkretnim modelima u vezi sa Punk muzejom.

Punk+muzej=?

 

Na tribini će govoriti profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Milena Dragićević Šešić, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Dragan Bulatović, novinar i rok kritičar Petar Janjatović, novinarka Jovana Zdjelarević i Dobrica Veselinović u ime Inicijative za pank muzej.

Među učesnicima predavanja na temu "Od Ramones-a do punk muzeja", nakon kojeg će biti prikazan film "End of the Century" (2003), najavljeni su muzičar i likovni umetnik Srđan Dile Marković, fan Ramonsa Ivan Ramone i Dobrica Veselinović.

Sajt Inicijative za pank muzej je www.punkmuzej.com