Home

VESTI

Pronađeno 700 (!) neobjavljenih Thin Lizzy pesama…

No Comments Latest

Pronađeno 700 (!) neobjavljenih Thin Lizzy pesama…Kako je javio irski Belfast Telegraph, 26 godina posle smrti frontmena Phil Lynotta i 30 godina posle raspada benda, pronađena je "gomila materijala" grupe Thin Lizzy, koje je poznati pevač i basista ostavio za sada nepoznatoj osobi ili osobama "na čuvanje", neposredno pred svoju smrt 1986. godine.

 

Radi se o čak 150 studijskih traka, na kojima se procenjuje da se nalazi oko 700 do sada neobjavljenih novih pesama, ili drugačijih verzija poznatih Thin Lizzy hitova.

 

Selekciju ovih materijala će uraditi i u toku godine objaviti izdavačka kuća Universal Music, ali se navodi da će "konačnu reč po pitanju izbora imati 'preživeli' članovi benda Scott Gorham i Brian Downey".

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=GNNEjEbaGI0|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Thin lizzy dancing in the moonlight lyrics

 

 

Phil Lynott je u toku svoje karijere bio poznat kao "plodan autor" – osim 12 Thin Lizzy albuma, pre svoje smrti u 36. godini života, objavio je i dva solo albuma kao i album svog tada novog benda Grand Slam, a sarađivao je i sa brojnim muzičarima, od kojih se izdvajaju Gary Moore, Wild Horses, Skid Row, Grand Slam, John Sykes i Midge Ure, ali će, kako kaže Belfast Telegraph, "tek selekcijom i objavljivanjem novih materijala njegova zaostavština biti kompletirana".

Magazin Spin je rešio da ovaj redak i neobičan pronalazak "proslavi" svojim izborom hitova popularnog rock benda iz 70-tih – u nastavku, preslušajte njihovu "Thin Lizzy Top 10" selekciju.

 

1. "Black Rose"

2. "Emerald"

3. "Honesty Is No Excuse"

4. "Wild One"

5. "Dancing In the Moonlight"

6. "Cowboy Song"

7. "Little Girl In Bloom"

8. "Got to Give It Up"

9. "Johnny the Fox Meets Jimmy the Weed"

10. "The Boys Are Back in Town"

 

 

 

 

 

 

Izvor:

mtv.rs