Home

VESTI

Prokletstvo 27. godine života

No Comments Latest

Prokletstvo 27. godine života

Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus, koja je u subotu pronađena mrtva u svojoj kući u Londonu, još jedna je u nizu poznatih rok zvezda koje su preminule u 27. godini.

Jedan od osnivača The Rolling Stonesa Brian Jones, legendarni gitarista Jimi Hendrix, pevačica Janis Joplin, bluzer Robert Jonson, lider grupe The Doors Jim Morrison i frontmen grupe Nirvana Kurt Cobain takođe su umrli sa 27 godina… 

 

Prvi je preminuo Brian Jones, koji je neposredno pre smrti napustio "Stonse" zbog neslaganja sa drugim članovima. On je u julu 1969. godine pronađen mrtav u svom bazenu u engleskom okrugu Saseks, a našla ga je njegova devojka.
 
U zvaničnom izveštaju o uzroku smrti navedeno je da je u pitanju nesrećan slučaj, kao i da su mu jetra i srce bili oštećeni zbog upotreba droge i alkohola, ali se sumnjalo da je ubijen. 

 

 
{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=nWRrWpmMU6A|width=450|height=364{/mgmediabot2}
 The Rolling Stones at THEIR VERY BEST – With Brian Jones
 

Hendriks je preminuo u septembru naredne godine u hotelu u Londonu. On se ugušio od povraćanja, nakon što je popio tablete za spavanje i crveno vino.
 
Mesec dana kasnije, u istoj godini života, preminula je Janis Joplin, u hotelu u Los Anđelesu. Veruje se da je umrla zbog predoziranja heroinom.

 
{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=WoAXW30mMAg|width=450|height=364{/mgmediabot2}
 Jimi Hendrix – Voodoo Child
 
Jim Morrison je nađen mrtav u kadi u svom stanu u Parizu, u julu 1971. godine. Sumnja se da je uzrok smrti srčani udar, mada nikada nije izvršena autopsija.
 
Kurt Cobain, koji je imao velike probleme sa korišćenjem heroina, ubio se upucavši se u glavu, u svojoj kući u Sijetlu, u aprilu 1994. godine.
 
 
{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=fregObNcHC8|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Nirvana – The Man Who Sold The World

Mnogi drugi, manje poznati muzičari, takođe su preminuli u 27. godini. Među njima je klavijaturista američkog rok benda Grateful Dead Ronald "Pigpen" McKernan. Umro je u martu 1973. godine od izliva krvi, uzrokovanog alkoholizmom.

 
Gitarista i tekstopisac iz velškog rok sastava "Manic Street Preachers" Richey Edwards nestao je u februaru 1995. godine, a njegov automobil je nađen napušten blizu ozloglašenog mesta za samoubistvo. Zvanično je proglašen mrtvim 2008. 
 
 
 
 
Izvor:
Tanjug