Home

VESTI

Priložite za novi album Ramba Amadeusa :D

No Comments Latest

Novi album muzičara Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, "Hipišizik Metafizik", sigurno će se razlikovati od svih ostalih izdanja.

Da bi sebi obezbedio bezbrižan rad na albumu, RASMC (Rambo Amadeus Svetski Mega Car) jeotvorio dinarski i devizni račun, kako bi fanovi – donatori, uplaćivali željeni honorar, a on se koncentrisao na umetnički deo posla.

Na Rambovom sajtu, u saopštenju "Glavnog Štaba", stoji da su njegovi tekstovi i muzika ono što je najzanimljivije u njegovom delovanju i da je neophodno osigurati mu bezbrižan rad u studiju.

"U namjeri da stimulišemo autorski rad sve inspirisanijeg RASMC a, pokrenuli smo sledeću akciju: Pozivamo vas da mu uplatite honorar po sopstvenom nahodjenju , u iznosu koji sami odredite, uz naznaku na uplatnici 'Skromni doprinos autorskom radu'."

Cilj ove inicijative je da Rambu omogući da se potpuno posveti stvaranju, neopterećen brigom o "ekonomskim nužnostima koje donosi savremeni porodični život".

Na kraju saopštenja piše da fanovi koji budu uplaćivali više novčane iznose mogu zauzvrat očekivati i ekskluzivne materijale kojih nema u slobodnoj prodaji.

U intervjuu za "Blic", Rambo Amadeus je rekao da je ovaj revolucionarni pokušaj više ispitivanje fenomena modernog tržišta, i da izlazak albuma neće zavisiti od uplaćene svote na računu.
"Za prvih 48 sati niko ništa nije uplatio. Očekujem čak da ne dobijem ni dinar.
Svestan sam činjenice da će ovo izazvati podsmeh kod većeg dela auditorijuma, ali ja sam navikao na to. I onaj što je izmislio točak , bio je nekome smešan. Ovo je skretanje pažnje tržišta da ukoliko čovek sledi svoj ukus, onda ima poteškoća sa finansijskim efektom svoga rada. Ipak neće biti kompromisa kada je u pitanju krajnji oblik proizvoda", rekao je on.

(MONDO)