Home

VESTI

Predstavljanje Parobrod unplugged kompilacije

No Comments Latest

Predstavljanje Parobrod unplugged kompilacijeNakon uspešno završene sezone akustičnih koncerata Amstel unplugged u Ustanovi kulture Starog grada Parobrod, u utorak 30. septembra od 19 sati, biće održana promocija kompilacije pesama izvođača i bendova koji su nastupali u okviru ovog projekta.
  
UK Parobrod zahvaljujući podršci  Lampshade Media se priključuje digitalnoj revoluciji. Muzika briše granice a mi danas digitalnom distribucijom muzike brišemo bukvalno granice i Parobrod unplugged izdanje će biti dostupno putem digitalnih servisa kao što su Deezer, Itunes, Spotify, Amazon svim ljudima širom sveta. Ovakvi događaji i institucije su preko potrebni muzičkoj sceni u regionu i mi ćemo uvek podržavati ovakve nove i uzbudljive projekte.
  

“Predstavljanjem Parobrod unplugged kompilacije pesama izvođača koji su nastupali u Parobrodu, želeli smo da zaokružimo priču sa ovim uspešnim projektom i da miks akustičnih pesama dođe do šire publike koja sluša ovu vrstu muzike. Tokom sedam meseci koliko su trajali koncerti, Parobrod je posetio veliki broj ljubitelja roka koji su jednom mesečno uživali u posebnom izvođenju domaćih i regionalnih zvezda“ izjavila je Milena Rajković, direktor Ustanove kulture Parobrod, i dodala da je ideja izdavanja ove kompilacije da se najbolje izvedene numere iz ovog serijala zabeleže i sačuvaju kako bi ostavile trag za sve ljubitelje akustičnog zvuka.

Na kompilaciji se nalaze sledeći izvođači i bendovi sa svojim numerama u akustičnom izdanju, Vasil Hadžimanov Trio (Ahmad the Terrible, Straight No Chaser), Coyote (Blazzing Brass, Soul Rebel, Glow Jah light), bendovi: Kristali (Znam, znam, Talasi, Moje srce), Veliki prezir (Nema hrabrosti, No no, Oko reči), DLM (Disko klub, Balada o Ćutanu Ječmenici), Svi na pod (Ljubavi, Uključi se) i Sevdah takht Damira Imamovića (Koliko je Prijedor polje, Put putuje Latif aga).

Partneri u projektu “Amstel unplugged”, UK Parobrod i kompanija Amstel, udružili su se na realizaciji ove kreativne ideje, kako bi svim ljubiteljima kvalitetnog zvuka pružili nezaboravan provod, ali i doživljaj novih mogućnosti izražavanja. Serijal kreativnih unplugged nastupa poznatih sastava, na kojima su se bendovi predstavljali u svojim neobičnim izdanjima, bili su prilika da se njihova muzika sagleda i sa druge strane, čuje i doživi na nov način.

 

 

 Predstavljanje Parobrod unplugged kompilacije

Predstavljanje Parobrod unplugged kompilacije

 

 

Od februara meseca svi koncerti bili su ispraćeni i od emisije Bunt, koja se emituje na Radio-televiziji Srbije, a bavi se ovom vrstom muzičke scene. Jedna emisija tokom meseca bila je posvećena upravo koncertima koji su održani u Parobrodu, pa su gledaoci mogli da vide sjajnu atmosferu koncerata, i da uživaju u muzici. Prijatelj Parobrod kompilacije je i Lampshade media.

Parobrod je tokom protekle 4 godine organizovao čak četiri potpuno različita muzička programa, klasičnu scenu, World Music, ediciju Rock’n’Dorćoll, i DasBoot jazz scenu, kao i pomenuti serijal Amstel Unplugged, sa više stotina realizovanih koncerata. UK Starog grada osnovana je u martu 2010. godine i zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih, ali i podršci opštine Stari grad, realizovala je više od 500 različitih programa.