Home

VESTI

“Pravo sa Diskomera”

No Comments Latest

SAJSI MC

Entuzijastični koncert koji je prošle godine održan u klubu Akademija stidljivo je odškrinuo vrata ofanzivnijeg, u tom smislu, istupa Studija B u javnost. U sklopu večeri sada izvesno serijala “Pravo sa Diskomera…”, uz pomoć sadržaja koje nudi i emisija Kreni (autora Uroša Milovanovića), u petak 28. novembra predstaviće dva nova izvoÄ‘ača.

Reč je bendovima koji su poslednjih šest meseci postigli zavidan uspeh na Diskomeru te su ubrzo postali glavna tema u gradskim muzičkim krugovima, dok su slušaoci pokazali veliko interesovanje za njih.

S.A.R.S. – osnovan u martu 2006. godine. Sastav trenutno sačinjava sedam članova poteklih iz različitih beogradskih bendova. Osnovna ideja grupe S.A.R.S. je da publici koja je zasićena klišeima i monotonim nastupima pruži iskrenost, pozitivnost i dobru zabavu. To se oseća u pesmama koje govore o ljubavi, snovima, krajnjim granicama svesti, spoznaji života i sveta onakvog kakav u biti jeste. Od osnivanja do danas bend je komponovao preko desetak pesama od kojih je "BuÄ‘av lebac" tokom letnje sezone postao njihov najveći hit.

S.A.R.S.

 

Pesma je na Diskomer listi Studija B provela sedam nedelja, ušavši meÄ‘u prva tri mesta. Za dve godine grupa je samostalno nastupala u mnogim beogradskim klubovima kao i na karavanu mira u maju 2007. u Niškom KST-u. Ovi nastupi su naišli na pozitivan odjek kod publike.Trenutno snimaju debi album za PGP-RTS i očekuje se izdanje početkom 2009. godine. Novi singl "Rakija" uskoro dolazi na našu top listu. Demo poslušajte na myspace profilu benda koji će u klubu Akademija nastupiti u punom sastavu.

Info @ www.myspace.com/sarsrokanje

 

 

SAJSI MC

Iza ovog provokativnog pseudonima krije se Ivana Rašić, trenutno je najperspektivniji domaći ženski MC. Ubistvene rime, opasan tempo i gradske priče veÄ‘ene očima devojke kojoj su njegove ulice neiscrpna inspiracija. Deo je grupe Sajsi ali često nastupa solo kao MC. Njena dva radijska singla "Mafija" i "Krofna" ove godine postigla su fantastičan uspeh na Diskomeru boraveći nekoliko nedelja na samom vrhu! Sajsi MC jedna je od navećih otkrića domaće hip-hop scene koja tek na svojim nastupima dobija na upečtljivosti i autentičnosti. Trenutno je na domaćoj listi Studija B zastupljena sa numerom "Mališa". Razmišlja o mogućem albumu ali joj to nije preterano bitno: "Cela suština demo benda je da nema nikakvu poziciju, a pozicija u Srbiji zna se šta znači", izjavila je u jednom od svojih intervjua.

U klubu Akademija nastupiće sa MC Švecom Rispek i uz pomoć matrica.

Info @ www.myspace.com/sajsi 

 

 

 

 

Akademija, Rajićeva 10 (www.akademija.net – www.myspace.com/akademija)
Petak 28.11.2008 od 22h

Pravo sa DISKOMERA,
Radio STUDIO B predstavlja:

S.A.R.S. (reggae, blues, folk rock, hip-hop)
www.myspace.com/sarsrokanje

SAJSI MC (progressive hip-hop)
www.myspace.com/sajsi

DJ podrska: REkONTRA

Cena ulaznice: 250 dinara/ 200 dinara sa clanskom kartom

www.studiob.rs