Home

VESTI

Pravila za koncert AC/DC

No Comments Latest

AC/DC

Legendarna australijska grupa AC/DC održaće 26. maja koncert na Partizanovom stadionu u Beogradu, koji će biti otvoren već u 15 sati, a zbog očekivane gužve, organizatori su apelovali na sve da dođu na vreme i to peške, te da ulaze isključivo kroz kapiju koja im je naznačena na karti.

Predgrupe na koncertu AC/DC biće novosadaska grupa Amajlija i bend The Answer, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare na Partizanovom stadionu, na kojem su okončane pripreme za sutrašnji spektakl, jedini u regionu u okviru svetske turneje na kojoj AC/DC predstavljaju novi album "Black Ice".

Budući da su organizatori, prema ugovoru, obavezni da obezbede određeni broj ulaznica u prodaji na sam dan koncerta, te preostale karte moći će da se kupe na balgajni Partizanovog stadiona od 9 časova pre podne.

Oko stadiona biće postavljen obruč obezbeđenja, a prema navodima organizatora, niko bez karte za koncert neće moći da priđe stadionu.

Prema poslednjoj odluci menadžmenta AC DC, izričito je zabranjeno unošenje fotoaparata i kamera svih kategorija u koncertni prostor. Onima koji se ogluše, fotoaparati i kamere će biti oduzimani.

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=Bomv-6CJSfM|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

Takođe, zabranjeno je unošenje bilo kakve vrste oružja, pirotehničkih sredstava, kao i pića.

Posetioci koji su kupili VIP ulaznice imaju obezbeđeno parking mesto – ukoliko su kupili kartu za zapadnu stranu parkiraju se kod zapadne tribine, a ukoliko imaju kartu za istok, parkiraju se u dvorištu Žandarmerije i Vojne gimnazije u Botićevoj ulici.

Povodom koncerta AC/DC, od 10 do 24 časa biće zatvoren saobraćaj u Humskoj ulici (od Dinarske do Botićeve), Dinarskoj (od Humske do Ulice dr Milutina Ivkovića) i Dr Milutina Ivkovića (od Dinarske do Bulevara mira).

AC/DC su počeli turneju u oktobru prošle godine u SAD, a evropski deo sredinom februara u Oslu.

Koncert u Beogradu, u organizaciji Komune, jedini je u regionu, a legendarni bend nastaviće potom turneju u Atini.

Njihov novi album "Black Ice" našao se u prvoj nedelji na prvom mestu top lista u tridesetak zemalja.

AC/DC su 1973. godine u Sidneju osnovala braća Jang (Malcolm i Angus Young), a prodali su oko 150 miliona primeraka albuma širom sveta, uključujući 68 miliona samo u SAD.

Prvu ploču "High Voltage" snimili su još 1975. godine, a najveći komercijalni uspeh postigli su albumom "Back in Black", koji je prodat u više od 40 miliona primeraka, što ga čini drugim najprodavanijim albumom u svetu svih vremena.

Među njihovim čuvenim albumima su i "Let There Be Rock", "Blow Up Your Video" i "Fly on the Wall".

Stvorili su neke od himni rok muzike, kao što su "Let There Be Rock", "Whole Lotta Rosie" i "Highway to Hell".

 

Izvor:

seecult.org