Home

VESTI

Pogledajte novi spot RHCP-a

No Comments Latest

Pogledajte novi spot RHCP-aPogledajte video za pesmu "Brendan's Death Song"…

 

Red Hot Chili Peppers su upravo objavili spot za pesmu "Brendan's Death Song".

Za režiju novog videa, snimljenog u New Orleansu, bio je zadužen Marc Klasfeld, a ovaj spot predstavlja homage dugogodišnjem prijatelju RHCP, Brendanu Mullenu. 

 

Mullen je najpoznatiji kao osnivač holivudskog punk rock kluba The Masque koji je vodio 1977. i 1978., posle čega je klub zatvoren jer je grad odbio da odobri odgovarajuće dozvole. Nakon zatvaranja kluba, Mullen je dugo godina dogovarao nastupe za drugi klub, Club Lingerie, a tom prilikom su se on i RHCP frontmen Anthony Kiedis i basista Flea i upoznali – pošto je čuo njihove demo snimke, Mullen im je svojevremeno ponudio da nastupe kao predgrupa na koncertu grupe Bad Brains, a ostalo je – istorija.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=smu6_m3FNMI|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Red Hot Chili Peppers – Brendan's Death Song

Red Hot Chili Peppers navode Mullena kao jednog od ljudi koji im je među prvima pružio šansu da se predstave publici. Zahvaljujući njemu, bend je nastupio u brojnim klubovima, i konačno uspeo da se probije do statusa jesnog od najpopularnijih bendova prethodnih decenija. Osim za "otkivanje" RHCP, Mullen je zaslužan i za uspeh bendova kao što su The Go-Go's, X, The Weirdos i The Germs.

Red Hot Chili Peppers se na svom zvaničnom web sajtu zahvaljuju svim fanovima koji su pomogi u snimanju ovog spota.

 

 

 

 

Izvor:

mtv.rs