Home

VESTI

Placebo – Battle For The Sun

No Comments Latest

Placebo

Alternativni rok bend Placebo u junu ove godine izdaje svoj novi album, prvi nakon albuma "Meds" objavljenog 2006. godine.

Sastav Placebo svojim obožavaocima poklanja novi singl i naslovnu numeru novog albuma 'Battle For The Sun'. Ova pesma od danas može besplatno da se preuzme sa zvaničnog sajta benda, na adresi www.placeboworld.co.uk . Album 'Battle For The Sun' u prodaji će se pojaviti 8. juna.

 

Producent albuma #6 koji za sada nema ime biće David Bottrill, a na njemu će prvi put učestvovati novi bubnjar benda Steve Forrest.

Frontmen benda Brajan Molko rekao je da će album za evropsko tržište bit "u rukama" kompanije PIAS. "Drago nam je što posle dvanaest godina izdavanja albuma imamo toliko muzičkih kuća koje žele da izdaju naš novi album. Zaista smo počastvovani, ali mislimo da je nova muzička kuća pravi partner za Evropu".

 
Bend Placebo osnovali su Brajan Molko, Stiven Osdejl i Robert Šulcberg, kojeg 2003. godine zamenjuje Savijer Rojd, 1994. godine u Londonu. Bend je do sada izdao pet albuma i 27 singlova koji su prodati u osam miliona primeraka širom sveta.

 

 

Placebo

 

Osim androgenog izgleda frontmena Brajana Molka, bend je poznat po hitovima "Every you and every me", "Pure morning", "Nancy boy", kao i po hitovima sa njihovog najprodavanijeg albuma iz 2003. godine "Sleeping with ghosts", "The bitter end" i "Special needs".

Domaća publika bila je u prilici da uživa u nastupu benda Placebo na koncertu u Hali sportova 2003. godine.