Home

VESTI

Oli Ren kao državljanin Exit-a

No Comments Latest

Oli Ren kao državljanin Exit-a

Oli Ren, koji ovih dana dužnost komesara za pridruživanje EU prepušta Čehu Štefanu Fileu, na poseban način se danas, na konferenciji za novinare održanoj povodom ukidanja viza Srbiji u Briselu "oprostio" od novinara. Ren je, opraštajući se od novinara pokazao uramljeno državljanstvo „države EXIT“.

”Želeo bih da podsetim na susret sa Tadićem 2006. godine kada smo zajedno otišli u Novi Sad na festival EXIT i od tada imam ovo”, rekao je Oli Ren pokazujući “državljanstvo države Egzit" (State of EXIT).

Boris Tadić se takođe setio Exita i razgovora o ukidanju viza i dodao da će mu taj susret ostati u lepom sećanju.

Razgovori o ukidanju viznog režima između Oli Rena i Borisa Tadića na koji su održani na Exitu 2006. godine, samo su deo borbe Exita za slobodu kretanja građana Srbije. U poslednjih deset godina organizatori Exit festivala bili su i te kako svesni čitave lepeze problema koje građani Srbije imaju zbog viznog režima i zbog toga je borba za osvajanje slobode kretanja uvek bila među našim najvažnijim aktivnostima.

 

Oli Ren kao državljanin Exit-a
 
Društvo u kojem talentovani, mladi ljudi, mogu da dobiju šansu, društvo u kojem se spaja različito i prepoznaje slično, ukidanje viznog režima i mogućnost da mladi iz Srbije mogu lakše da putuju i upoznaju neke nove ljude, gradove, prostranstva bili su od početka među najvažnijim ciljevima Exita.
 
Do sada smo dovodili svet u Srbiju, a sada vas pozivamo da zajedno proslavimo osvajanje slobode kretanja i povratak Srbije u svet.

 

 
 
 
Izvor:
State of Exit
www.exitfest.org