Home

VESTI

Objavljene nominacije za “Best Adria Act”

No Comments Latest

MTV EMA 2011 u BelfastuZa regionalnu nagradu "Best Adria Act" na ovogodišnjoj dodeli evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards) nominovani su "Dubioza kolektiv" (BiH), "Hladno pivo" (Hrvatska), Manjifiko (Slovenija), "S.A.R.S." (Srbija) i "SevdahBABY" (Srbija), saopšteno je juče na konferenciji za novinare.

Glasanje za "Best Adria Act" počinje danas na adresi www.mtvema.com i trajaće do 16. oktobra u ponoć, a narednog dana će biti objavljeno ime izvođača koji je dobio najveći broj glasova. 

 

Muzički urednik regionalnog MTV Ninoslav Jovanović objasnio je da su izvođače birali na osnovu aktivnosti tokom godine, a konsultovali su i ljude iz muzičke industrije i novinare o tome ko bi najbolje predstavljao region.

 

 

 MTV EMA 2011 Belfast - Best Adria Act

MTV EMA 2011 Belfast – Best Adria Act

Jovanović je istakao da je bilo teže nego prethodnih godina odabrati izvođače, jer je sve više dobrih bendova koji dosta snimaju. On je dodao da veruje da će ovogodišnje takmičenje biti možda i najneizvesnije.

Članovi benda "S.A.R.S." ocenili su na konferenciji za novinare da je ove godine najozbiljnija konkurencija i da ih ne bi bilo sramota da izgube. Ukoliko pobede, dodali su, ići će u Belfast da "šire ljubav i mir".

Ostali nominovani obratili su se putem snimljenih video poruka.

 

 

 Lou Benny i S.A.R.S.

Lou Benny i S.A.R.S.

 

 
Milan Stanković i Djixx iz grupe "SevdahBABY" rekli su da im mnogo znači nominacija, jer su još kao klinci gledali dodelu MTV nagrada.

Članovi benda "Dubioza kolektiv", kome je ovo treća nominacija za regionalnu MTV nagradu, doživljavaju nominaciju kao potvrdu da neko primećjuje njihov rad, a za predstavnike hrvatskog sastava priznanje da "svi kilometri pređeni po lošim putevima regiona nisu bili uzalud".

Slovenački muzičar Manjifiko nije krio oduševljenje zbog nominacije. "Nikad još nisam bio nominovan za MTV nagradu. Nadao sam se da ću biti mlađi kad budem nominovan, ali i ovako je dobro. To znači priznanje od strane mlađe publike", rekao je on.

Dodela evropskih MTV nagrada (EMA) biće održana 6. novembra u Belfastu. Ovo je prvi put u osamnaestogodišnjoj istoriji ove nagrade da je Severna Irska domaćin ceremonije.