Home

VESTI

NYE 2012 “IN.VENTURA”, Sarajevo

No Comments Latest

NYE 2012 "IN.VENTURA", SarajevoDom mladih / Centar Skenderija Sarajevo Vas poziva da dočekate još jednu novu godinu uz novogodišnji festival elektronske muzike "IN.VENTURA".  

Od 22h, 31. decembra 2011. godine, Domu mladih, će ponovo biti centralno mesto za sve ljubitelje kvalitetne elektronske muzike sve do ranih jutarnjih sati.

 

U ulozi domaćina festivala su ponovo Focho resident DJ Doma mladih i Wedran pionir psihodelične elektronske muzike u BiH.

Nastupaju:
TONI JURANOVIC – Control Music  / Hr.
MIKA – Innervate Records / Mostar
MILI SEFIC – Tonality Records / Laus Records / Chicago / Mostar
FOCHO – Dom mladih resident DJ
WEDRAN – Dom mladih / Triptonite

 

 NYE 2012 "IN.VENTURA", Sarajevo

Toni Juranović
Školovani muzičar i multiinstrumentalista, sa preko 15 godina iskustva na sceni. Inovativan i zavistan o spajanju "nespojivog". Stilski neograničen i nepredvidljiv, a u kombinaciji sa savršenom tehnikom miksanja na floor-u nikog ne ostavlja ravnodušnim. Poseduje ogromnu muzičku kolekciju, tako da je nešto "davno zaboravljeno" često u prvom planu njegove "vožnje". Resident je Deep Cluba i Buba Bara gdje je ugostio mnoštvo vodećih svetskih izvođača, koji su Makarsku i Dalmaciju podigli na zavidan nivo, i postavili je kao jednu od top destinacija party goera. Long-play rounder i istinski promoter dobrog beat-a.

Mika
Rodio se sa muzikom, i u muzici. U porodici u kojoj je muzika poput razgovora – prirodna, konstantna i sveprisutna. Mika je danas sinonim za kvalitet, underground, unikatnost i uspeh. Ovaj talentovani Mostarac elektronski zvuk upoznao je 1996. godine i odmah je ljubav planula, a magija počela. Prvi stidljivi koraci, odlasci na partije, neverovatan duhovni preobražaj koji je tada osetio, postao je njegov životni smisao, karijera i religija.  Jer, kako sam kaže, instrumentalna muzika, čista i iskonska za njega nije samo alat, proizvod, sredstvo manipulacije, nego duhovno iskustvo, most koji vodi u sasvim novi svet, u potpuno drugu, jedinstvenu dimenziju.

Mili Sefic
Milijevi muzički korijeni počinju u gradu odgovornom za nastanak House muzike, Čikago. Život i rad u Čikagu Miliju pružaju priliku da nauči od najboljih. Sa iskustvom, dubokim poznavanjem muzike i pažljivo odabranim materijalom za setove, Mili godinama stoji kao jedan od Čikaških top Deep/Tech House DJ-eva. U Čikagu broji nastupe sa velikanima kao Sasha/Digweed, Lee Burrige, Danny Howells, Paul Oakenfold, Armin Van Buuren itd. Takodjer i širi svoje nastupe dijelom sjeverne Amerike kao sto su Winter Music Conference u Miami-u, Intense festival u Quebec-u, takodje i nastup na prvom Američkom Love Parade-u u San Francisku. Zadnjih par godina su takodje bile vrlo aktivne za Milija. Sa nastupima u velikim gradovima kao Amsterdam, Beč, Beograd, Sarajevo, Skopje, itd., Danas se Mili bavi i produkcijom i izdaje za legendarnog Jay Tripwire-a i Tonality records kao i Laus Music iz Londona.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mestu na platou KSC Skenderija od 26.12. a cena ulaznice je 10KM.

 

 

INFO:  
+387 33 222 631
dommladih@skenderija.ba

Više informacija o artistima:

TONI JURANOVIC / CM / Hr
http://soundcloud.com/koko

MIKA / Innervate Records
http://soundcloud.com/mika

MILI SEFIC / Tonality Records / Laus Records / Chicago / Mostar
http://soundcloud.com/milisefic/

FOCHO / Dom mladih resident
http://www.soundcloud.com/dj-focho

WEDRAN / Triptonite
http://www.soundcloud.com/weedran
http://www.soundcloud.com/djwedran