Home

VESTI

Nominovani za Best European Act

No Comments Latest

Otkriveni nominovani u kategoriji Best European Act Posle žestoke međunarodne borbe, finski rock bend Deep Insight, ruski pop izvođač Dima Bilan, poljski pevač Doda, italijanski pop rokeri Lost i turski rock bend MaNga proglašeni su za najpopularnije regionalne pobednike na dodeli MTV Europe Music Awards – a izabrali su ih MTV fanovi iz cele Evrope.

 

Svih pet izvođača nominovano je u kategoriji EMA Best European Act, a vest je danas objavio MTV Networks International (MTVNI), u vlasništvu Viacom Inc (NYSE: VIA, VIA.B).

Dodela MTV Europe Music Awards (EMAs) emitovaće se uživo na MTV-ju iz dvorane O2 World u Berlinu u 21 sat po centralnoevropskom vremenu u četvrtak, 5. novembra.

 

Otkriveni nominovani u kategoriji Best European Act

MTV Networks International objavio je 12. oktobra 22 regionalna pobednika u okviru dodele MTV Europe Music Awards Regional Winners.  Deep Insight, Dima Bilan, Doda, Lost i MaNga nagrađeni su kao Najbolji finski izvođač, Najbolji ruski izvođač, Najbolji poljski izvođač, Najbolji italijanski izvođač i Najbolji turski izvođač. Ovi izvođači su u žestokoj borbi sa svim regionalnim pobednicima dobili najviše glasova publike. Nominovani u kategoriji Best European Act sa ukupno najvećim brojem glasova biće uživo predstavljen na blistavoj dodeli MTV Europe Music Awards.

Dodelu nagrada MTV Europe Music Awards 2009 vodiće Katy Perry, a od izvođača će nastupiti Foo Fighters, Green Day, Jay-Z, Leona Lewis, Shakira i Tokio Hotel. U2 će imati kratak nastup pred 10.000 obožavalaca ispred istorijskih Brandenburških vrata u Berlinu, što će biti uključeno u prestižnu Dodelu. Joss Stone biće voditeljka digitalne emisije 2009 EMA: Red Carpet Show, a Pete Wentz će voditi emisiju 2009 EMA: All Access. Prezenteri će uz pop/rock fenomene Jonas Brothers biti i Asia Argento, Backstreet Boys, Bar Refaeli, Batista, Boris Becker, Brody Jenner, Jean Reno, Juliette Lewis i Miranda Cosgrove. Više izvođača na dodeli EMA biće objavljeno uskoro.

Po broju nominacija na dodeli EMA 2009. vode Lady GaGa i Kings of Leon sa po pet nominacija. U stopu ih prati Beyonce, koja je nominovana u 4 kategorije.

Dodela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada jedan je od najprestižnijih živih muzičkih događaja na svetu. Dodela nagrada moći će da se prati putem MTV-ja u 532 miliona domaćinstava širom sveta. U 2008. godini dodela EMA zabeležila je više od 4 miliona jedinstvenih posetilaca na internetskoj stranici http://www.mtvema.com  i više od 100 miliona glasova na internetu.