Home

VESTI

Noć pozorišta u Kragujevcu!

No Comments Latest

Noć pozorišta

 U subotu, 17. novembra 2012. godine, u Kragujevcu će prvi put biti održana Međunarodna manifestacija ''Noć pozorišta'', uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, kulturu, informisanje i učešće sedam ustanova kulture: Knjaževsko srpskog teatra, Pozorišta za decu, Centra za negovanje tradicionalne kulture ''Abrašević'', Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva Šumadije, Studentskog kulturnog centra i Doma omladine.

 

Projekat se realizuje u okviru međunarodne organizacije European theatre night, uz podršku ministarstva kulture i javnog informisanja i lokalnih samouprava i institucija iz 16 gradova i opština Srbije. Projekat je pokrenut u Hrvatskoj 2008. godine, sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i kulturno stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi široj javnosti, a pored Hrtvatske i Srbije realizuje se i u Slovačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Mađarskoj i Austriji.

 

 

Svi programi od predstava u Knjaževsko srpskom teatru, Pozorištu za decu, Studentskom kulturnom centru, preko monodrame ''Prazna omča'' u Centru za negovanje tradicionalne kulture Abrašević, izložbi u Istorijskom arhivu Šumadije i Narodnom muzeju i koncerta ''Popečitelji'' u Domu omladine su besplatni.

 

 

 Noć Pozorišta

Noć Pozorišta