Home

VESTI

NeoTon | promocija autorske muzike

No Comments Latest

NeoTon | promocija autorske muzike SrbijeDanas je lakše biti producent nego ikada pre. Nisu vam neophodne škole, softveri za komponovanje su sve pristupačniji, distribucija internetom i promocija putem socijalnih mreža su jednostavne, jeftine i zabavne.

Međutim, postavljaju se dva pitanja. Ukoliko ste konzument – kako izdvojiti “žito iz kukolja, a ukoliko ste stvaralac – kako se izdvojiti od ostalih. Naš minimalni doprinos ovoj tematici je projekat “NeoTon”, koji sa zadovoljstvom planiramo da izvedemo uz stručne asistencije Ane Nedeljkov.

Koncept je sledeći: na alternacija.org jednom nedeljno biće predstvljen jedan muzički projekat (bend, live act, solo performance…) koji se bavi stvaranjem muzike – autorski radovi, produkcija, komponovanje; nezavisno od žanra.

Kriterijum “afirmisanosti”  nije presudan, iako je naša želja da se kroz NeoTon priču prezentujemo auditorijumu koji nas prati muzičare koji nisu našli put do šire publike, a poseduju kvalitet u koji verujemo. 

 

NeoTon | promocija autorske muzike Srbije

 
Ovim putem pozivamo sve kreativce, nebitno da li su pop producenti, solisti na harmonici, hip hop artisti ili nešto peto, ali se bave savremenom muzikom da svoje podatke pošalju na [email protected] !

 

Potrebne informacije:  
– naziv sastava, članovi
– biografija
– materijal koji predstavljate (demo snimci, albumi, samostalne numere…) putem linka sa nekog free share sajta
– linkovi ka on line prezentacijama (oficijalni sajtovi, myspace, facebook page…)
– fotografija
– kontakt telefon  

Ideja je da naša redekacija napravi uvod o samom bendu (ko, gde, kad, kako, zašto), a da zatim Ana Nedeljkov, akademski pijanista, kompozitor i muzički producent Sonic Glitch napiše muzičku kritiku prosleđenog materijala.

Apleujemo da nećemo “pod obavezno” analizirati sav pristignut materijal, ali ćemo autorima obrazložiti svoje razloge. Sav pristignut materijal biće korišćen isključivo za potrebe NeoTon projekta i neće biti korišćen bez odobrenja autora.

Za kraj, ističemo da će svi projekti koji se našu na alternacija.org biti ispromovisani na AlterNacija facebook page-u i twitter nalogu. Iako smo vrlo svesni “ograničenosti” naših dometa, verujemo da je svaka kvalitetna promocija dobra promocija, te da ne može da škodi. Ko zna, možda baš tako zakažete svoj prvi bitni gig 😉