Home

VESTI

Najbolji ostrvski album

No Comments Latest

 Rok autsajderi Elbow uključeni su u muzičku elitu pošto su dobili prestižnu "Mercury Music Prize 2008", za njihov četvrti album "The Seldom Seen Kid".  Ovo je već proglašeno za najpopularniju odluku otkad postoji nagrada, jer Elbow možda nije poznat, ali popularan jeste, i tek će biti.

 

Grupa je pobedila u 11 drugih nominovanih i osvojila nagradu vrednu 20.000 funti koju im je na ceremoniji održanoj u ponedeljak uveče u Londonu uručio Džuls Holand. Veče je prenosila uživo televizija BBC 2, pogledajte.


"Znam da se od mene očekuje da budem staložen i kažem nešto skromno, ali ovo je bukvalno najbolja stvar koja nam se ikada dogodila", izjavio je pevač grupe Gaj Garvi primajući nagradu. Pogledajte šta su izjavili i njihov nastup na dodeli nagrada.

 

Petočlani bend Elbow osnovan je 1991, u Beriju, na severozapadu Engleske, ali debitantski album "Asleep in the Black" objavili deset godina kasnije. Sada su deo muzičke elite.

Nagrada "Nationwide Mercury Music Price", postoji isključivo radi promocije 12 najboljih albuma Britanije i Irske, bez obzira na vrstu muzike, način izdavanja i prodaju. Potrežite koji su albumi bili u najužem izboru. Žiri koji dodeljuje nagradu, ustanovljenu 1992, rukovodi se kvalitetom muzike ispred količine prodatih ploča