Home

VESTI

MTV premijera: The Orange Strips spot

No Comments Latest

MTV premijera: novi spot za The Orange Strips

U ponedeljak, 14. decembra u 20 časova, imate priliku da ekskluzivno pogledate novi spot hrvatskog benda 'The Orange Strips'. Radi se o pesmi 'The Fire' koja se našla na debi albumu benda pod nazivom 'Follow LP'.

The Orange Strips su hrvatski indie rock bend iz Labina (Istra). Bend je 2002.godine osnovao pevač i tekstopisac Valdet Luboteni, a od 2003. deluje u neizmenjenom sastavu. Bend je snimio prvi spot za demo pesmu Letters In Your Mailbox 2005.godine, a potom slede i prvi međunarodni nastupi u Sloveniji, Austriji, Velikoj Britaniji i Belgiji, kao i nastup na Exit festivalu i 11. Art & Music Festivalu u Puli.

Pesma Madras (Come Again) izlazi na kompilaciji Stay In The Box izdavačke kuće Matchbox Recordings iz Velike Britanije. The Orange Strips 2008. godine osvajaju nacionalnu muzičku nagradu Zlatna koogla kao novi izvođač godine, čime se na najbolji način završava petogodišnje razdoblje statusa demo benda. Dugo očekivani album prvenac, Follow LP, izlazi 2008.godine.

 

MTV premijera: novi spot za The Orange Strips

Prvi spot sa albuma Follow LP snimljen je za pesmu Song Witout A Hero, a režirao ga je proslavljeni mladi umetnik Tobias Stretch iz Philadelphije (USA), koji je zaslužan i za video remek-delo Weird Fishes grupe Radiohead.

Posle video spota za pesmu Song Without A Hero koju smo takođe imali priliku da ekskluzivno vidimo na našem kanalu, The Orange Strips sada premijerno na MTV-ju predstavljaju svoj novi video The Fire.

Reditelj novog spota je Karl Mattson iz Freelance Productions, a ceo spot je sniman na lokacijama u New Yorku. Novi video rad hrvatske grupe The Orange Strips podseća na dokumentarce iz 70-ih.

MTV Premijera je novi format koji ekskluzivno predstavlja najnovije numere iz regiona. Tokom sledeće nedelje spot The Fire benda The Orange Strips biće emitovan čak 40 puta.

MTV, sa licencom za emitovanje na teritoriji ex-YU, je snažno posvećen razvoju lokalne i regionalne muzičke scene.

Ponedeljak, 14. decembar 20:00h, samo na kanalu MTV!