Home

VESTI

MTV i ZAA ti poklanjaju dve nove pesme

No Comments Latest

MTV.rs napunio 2 godine!Od četvrtka, 20. oktobra, čak dve nove pesme benda ZAA biće dostupne za besplatno preuzimanje sa sajtova regionalnog MTV-ja.

Novi singl benda ZAA sadrži dve pesme, buntovničku „Full scale riot“ i ambijentalnu „Moonlight“.

 

Sniman je kao i svi dosadašnji radovi benda u „Sweepunk“ studiju u Kruševcu, a producent je Zoran Vasić, dok dizajn omota potpisuje „senph42“.

Ovo je ujedno i prvi audio zapis kojim benda predstavlja nove vokale Tamaru Ristić i Milenu Damnjanović.

Bend ZAA počeo je sa radom krajem februara 2008. godine. Muzika koju stvaraju je stilski veoma raznovrsna i bazirana na ska korenima sa raznolikim uticajima – od jazz-a do punk zvuka. Od samog početka bend je krenuo sa veoma intenzivnim koncertnim aktivnostima po klubovima i festivalima po regionu i inostranstvu, među kojima su Babel Sound Camp festival na jezeru Balaton u Mađarskoj, Exit festival, Reggae Serbia festival, Trenchtown.

 

 

 MTV i ZAA ti poklanjaju dve nove pesme

MTV i ZAA ti poklanjaju dve nove pesme

Ipak, jedan nastup se po važnosti izdvaja od navedenih. U pitanju je banjalučki Nektar Demofest, najznačajniji takmičarski festival na prostoru exYu za bendove koji nemaju zvanično izdanje. U konkurenciji preko tri stotine grupa prijavljenih na konkursu 2009. godine bend ZAA je osvojio treću nagradu. To priznanje im je pružilo šansu da sledeće godine na istom festivalu nastupe kao predgrupa britanskom sastavu Stereo MC’s.

Drugi takmičarski festival na kome je bend nastupao je španski Rototom. U okviru konkursa za najbolji evropski rege bend 2011. godine,u kokurenciji sastava iz istočne Evrope, bend ZAA je izabran za jednog od troje finalista.

ZAA je svoj prvi album objavio 13. januara 2010.godine kao online izdanje koje se može besplatno preuzeti sa sajta www.zaa.rs. Album je propraćen sa dva spota za pesme Fire i No war.

Drugi album „Good things“ objavljen je sredinom maja 2011.godine i takođe se može preuzeti sa zvaničnog sajta benda.

Koncertna promocija novih pesama zakazana je ZAA 29. oktobar u Požarevcu (Klub KB), 4. novembar u Beogradu (Gun club) i 5. novembar u Novom Sadu (Rusinski kulturni centar).