Home

VESTI

Mini turneja po pabovima

No Comments Latest

 Zvezde Tuborg Green Festa i vodeći indie-rock bend Franz Ferdinand, počeo je svoju mini turneju po malim britanskim pabovima. Bend namerava da tokom ove serije nastupa, u direktnom kontaktu sa malobrojnom klupskom publikom odsvira nove pesme sa veoma očekivanog, novog studijskog albuma.

Na prvim koncertima tokom svoje „intnimne turneje“, kako je pojedini britanski mediji već nazivaju, popularni škotski bend će odsvirati većinu pesama sa neobjavljenog, trećeg albuma. Prvi koncert ove vrste održan je u ponedeljak, 9. juna u londonskom pabu „Macbeth“ gde je automatski rasprodato svih 150 mesta.
    
    Prema pisanju britanskog magazina „NME“, četvorka iz grupe Franz Ferdinand je koncert otvorila sa starom pesmom „Jacqueline“. Koncert je nastavljen sa novim pesmama čiji su radni naslovi „Send Him Away“, furiozna „A New Thrill“, kao i prilično plesna pesma „Kathryn Kiss Me“, za koju se veruje da će biti prvi sledeći singl, što je potvrđeno i prvim reakcijama publike.
   
Nakon velikog hita sa prošlog albuma „Dark Of Matinee“, intimnu klupsku svirku je produžila nova pesma „Ulysess“, obeležena novim instrumentom – sintisajzerom. Frontmen Alex Kapranos je novinarima objasnio ovaj novitet: „Našli smo jednu mašinu, koja je zapravo stari ruski sintisajzer za amatere! Dizajnirao ga je jedan ruski inženjer pre oko 30 godina. Svojevremeno je video Mugov sintisajzer i mnogo mu se dopao, ali nije imao novca da ga kupi. Pokušao je sam da napravi nešto tako i rezultat je taj instrument ‘polivoks’. Zvuči sjajno, savršeno se uklapa u naš novi zvuk“.

Još jedna pesma koja je označena kao potencijalni singl nosi naslov „What She Came For“, koju prisutni novinar magazina „NME“ opisuje kao nasilni „disco“ zvuk. Čak i stare numere poput „Outsiders“ i „Tell Her Tonight“ dobile su svoje nove verzije sa novim „synth“ zvukom. Nova plesna numera „Turn It On“ bila je rezervisana za kraj koncerta
 
Novi album jednog od najpopularnijih bendova današnjice se snima u Glazgovu, a datum njegovog izlaska još uvek nije poznat. Poznato je da bend pravi novi korak u muzičkom izrazu i kako pevač Kapranos kaže: „Nove pesme su protkane ’dance’ zvukom, sa mnogo ritma. Želimo pravi prljavi pop, koji se dobija pročišćavanjem pank muzike“.

Posle „intimne turneje“ koja se završava 29. juna, Franz Ferdinand kreću u pohod na velike scene među kojima je i Beogradska arena, gde će u okviru drugog Tuborg Green Festa nastupiti sa grupama Cypress Hill, The Raveonettes i E-Play.

Redovna prodaja ulaznica za Tuborg Green Fest traje od 15. aprila, a ulaznice po ceni od 2090 dinara za parter i 2490 dinara za tribine mogu se kupiti u prodajnoj mreži Bilet servisa i IPS prodavnica, kao i na blagajni Beogradske arene. Svi koji su putem internet prodaje na www.exitfest.org kupili ulaznice, svoje vaučere će moći da zamene za ulaznice od 30. juna na biletarnici Beogradske arene.

Na blagajni Beogradske arene se mogu kupiti i mesta u ložama u jednoj od najboljih evropskih dvorana.
 
Cena jednog mesta u loži je 4400 dinara, dok je 40.000 dinara cena zakupa cele lože od 10 mesta. Zakup cele lože od 15 mesta košta 60.000 dinara.

Tuborg Green Fest, jednodnevni muzički festival, koji organizuju State Of Exit, Live Nation i Tuborg, održaće se u sredu, 2. jula u Beogradskoj areni.