Home

VESTI

Mikser Design Food @ Mikser House

No Comments Latest

Mikser Design Food @ Mikser HouseOrganizacija Mikser Vas poziva da se pridružite prvom dizajnerskom događaju posvećenom hrani, Mikser Design Food, koji će se održati od 12-20 casova, 24. marta 2012. u Mikser House-u, Karađorđeva 46 u Beogradu. Događaj traje samo jedan dan, a sledeći je planiran za 28. april 2012.
 
U poslednjih nekoliko godina, većina svetski poznatih dizajnera počela je da se bavi nekim aspektom gastronomske kulture: sastojcima i njihovim pripremom, kulinarskom procesom, dizajnom kuhinje i predmeta u njoj, serviranjem hrane.

 

Vrhunski kuvari, restorateri i supermarketi se okreću ka dizajnerima ne bi li svoju ponudi ucinili kulturno relevantnijom i ekonomski komercijalnijom.

U dizajnerskim krugovima, hrana polako postaje nova teritorija istraživanja i ne ograničava se samo na dizajn pakovanja. Od velikih dizajnerskih sajmova preko vodećih svetskih dizajnerskih škola, pojavljuju se radovi vezani za hranu, a organizacije koje obično okupljaju gastronomske profesionalce počinju da se bave i njenim dizajnom, kulturološkim aspektima, hranom kao doživljajem ili umetničkim performansom.
 
Organizacija Mikser po prvi put u Srbiji otvara ovu temu i poziva restorane, male i velike proizvođače hrane, male i velike vinarije, male radionice za izradu lokalnih specijaliteta, industrijske i grafičke dizajnere, proizvođače kuhinjske opreme, medije i zaljubljenike u gastronomiju koji se hranom i vinima bave sa takvom veštinom, posvećenošću i ljubavlju da ih to izdvaja u posebnu kategoriju.

 

 

Mikser Design Food @ Mikser House
Mikser Design Food @ Mikser House
 

Kao izlagači na Mikser Design Food događaju izlagaci ce biti u prilici da prikažu i ponude na prodaju svoje proizvode posetiocima, da prate i učestvuju u programu radionica i živim casovima kuvanja, ili razmene iskustva sa istomišljenicima.
 
Kandidati mogu da se prijave do srede 21. marta u ponoć, slanjem maila na adresu food@mikser.rs
 
Prijava treba da sadrži:
1) ime izlagača ili naziv studija / radionice;
2) spisak radova koji će se prodavati, sa kratkim opisom i okvirnim dimenzijama radova (po mogućstvu fotografije radova – bilo kog kvaliteta);
3) kontakt (telefon, e-mail adresa, web stranica/facebook grupa – opciono).
 
Broj prodajnih mesta je ograničen. Radovi podležu selekciji. Finalni spisak učesnika biće objavljen u četvrtak 22. marta.
 
Izlagači sami opremaju svoj prodajni prostor koji mora biti postavljen do 11h u subotu 24. marta, jedan sat pre početka događaja. Mikser House obezbeđuje prostor, posetioce, DJ program i kafeteriju u prodajnom prostoru.
 
Kontakt i detaljnije informacije:
Aleksandar Spasojević
+381 62 80 40 133