Home

VESTI

Marko Nastic najbolji techno DJ u jugoistocnoj evropi

No Comments Latest

U Srbiju otišle četiri prve nagrade od ukupno 17 nominovanih kategorija!

U okviru SeeMe festivala, koji se u Sofiji održava treću godinu zaredom premijerno je organizovana i dodela SEEME WITH BECK’S AWARDS, na kojoj je veći deo nominovanih učesnika iz Srbije proglašen pobednicima u svojim kategorijama.

 

Među konkurentima iz šest zemalja – Bugarske, Grčke, Makedonije, Hrvatske, Ukrajine i Srbije, za najboljeg techno DJ-a izabran je srpski DJ Marko Nastić ( Best South-East European Techno DJ),za najbolji magazin koji prati elektronsku muziku izabran je srpski Urban Bug (Best South-East Europian Magazine featuring dance music). Zvanično najbolji evropski festival Exit dobio je nagradu i u Sofiji i to za najbolje dešavanje u jugoistočnoj Evropi (Best South-East European Dance Event). A za najboljeg mladog DJ-a (Best South-Eastern Upcoming Artist)titula je pripala Mekoninu iz Niša.                           
     

South East Europe Music Event (SEEME) je festival elektronske muzike i konferencija za organizacije i pojedince koji se bave elektronskom muzikom u jugoistočnoj Evropi.

 

U protekle tri godine održavanja SeeMe-ja, na festivalu u Sofiji pored mnogih drugih nastupali su izvođači kao što su: Killa Kella, Pendulum, Satoshi Tomiie, Hector Romero, James Zabiela, Lee Buridge, M.A.N.D.Y, Lottie, Misstress Barbara, Bad Company, Fergie, Laidback Luke, Barbara Tucker i sl. Svoje učešće na konferenciji imale su organizacije Beatport, Ministry Of Sound i Apple…, MTV, DJ Mag…, a na prošlogodišnjem panelu i predstavnici Exit festivala.

 

Kao i prethodnih godina, i ove je dnevni, konferencijski deo programa održan u prostoru Doma vojske (od 5. do 7. juna), dok su se prateće manifestacije odvijale u klubovima u centru grada. Novina SEEME 2008. bila je ta što su organizatori festivala – vodeća bugarska PR agencija United Partners, odredili nominacije za 17 kategorija ( www.seeme-sofia.com ), a dobitnici su birani glasanjem publike putem Interneta.

 

Dodela nagrada održana je u Svečanoj sali Doma vojske po završetku konferencije, kao događaj pred otvaranje festivalske večeri na kojoj su nastupili: Jeff Mills, Eddie Halliwell, Noisia, Paul Woolford, John O'Callaghan i drugi. Program dodele nagrada u Domu vojske otvorila je himna festivala pod nazivom SeeMe, koju su uradili Jessie Voorn i ZoeXenia, prelep voditeljski par činili su Maria Ilieva i Keith Thompson, a specijalna gošća-voditeljka bila je Barbara Tucker.
     
     Prvonagrađeni u preostalih 13 kategorija su: Doncho iz Bugarske (Best South-East European House DJ) kao najbolji house DJ, najbolji trance DJ u jugoistočnoj Evropi je DJ Row iz Grčke (Best South-East European Trance DJ), a nagradu za najboljeg na drum’n’bass sceni dobio je bugarski DJ Cooh (Best South-East European D&B DJ). Najbolja pesma prema glasovima publike je Take me Away (Best South-East European Track), koju su kao ovogodišnji predstavnici Bugarske na nedavno održanom Eurosongu u Beogradu izveli Deep Zone i DJ Balthazar. Najbolji klub je rumunski Kristal (Best South-East European Club). Slovenačka izdavačka kuća Recycled Loops prva je među sličnima u regionu (Best South-East European Label). Rumunska radio stanica One FM, grčko-bugarska televizija MAD, kao i bugarska verzija sajta Tillate.com, dobili su najviše glasova među srodnim medijima koji prate elektronsku muziku (Best South-East European Dance Radio, TV covering i Site featuring dance music). Najbolji producent je Jack Rock iz Bugarske (Best South-East European Producer). Za najboljeg promotera proglašena je rumunska organizacija The Mission (Best South-East European Promoter), a kao najbolji DJ na globalnoj sceni izabran je Carl Cox (Best Global DJ – voted by South-East Europe). Rumunski producentski duo Livio & Roby nagrađeni su kao najbolji remikseri (Best South-East European). Detalje potražite na: www.seeme-sofia.com

    Marko Nastić se  zahvaljuje SeeMe organizatorima na nominaciji, fanovima koji su ga podržali svojim glasom i svima onima koji ga podržavaju u njegovom radu.