Home

VESTI

Madonin film na Sinema sitiju

No Comments Latest

 Film „Prljavština i mudrost“ (Filth and Wisdom), rediteljski debi pop zvezde Madone, biće premijerno prikazan na festivalu "Sinema siti" koji se održava od 14. do 21. juna u Novom Sadu.

Priča o problematičnom životu umetnika u Londonu, prikazivaće se u okviru selekcije muzičkih filmova „Planet rok“, u bioskopu na otvorenom u Katoličkoj porti.

Madonin film u kome se predstavila kao scenaristkinja, rediteljka i producentkinja, izazvao je ogromno interesovanje na ovogodišnjem festivalu u Berlinu gde je u programu "Panorama spešals", bio u konkurenciji je za najbolji debitantski film.

Priča prati troje mladih koji žive u Londonu i pokušavaju da ostvare svoje snove, dok rade najrazličitije bedne poslove. Glavni junak, ukrajinski imigrant Andrij Kristijan – A. K. pesnik i samoproklamovani filozof, sanja da postane svetska zvezda. Globalnu slavu on i njegov bend "Gogol Bordello" pokušavaju da ostvare jedinstvenim stilom ciganskog panka. Kristijan, koga tumači stvarni frontmen benda "Gogol Bordello", Judžin Hac (Eugene Hutz), živi sa dve devojke, lepom balerinom Holi koja zarad preživljavanja radi kao striptizeta, i sa Džulijet, koja, dok radi kao apotekarka, sanja da će otići u Afriku i brinuti se o gladnoj deci.

Madona kaže da je svojim filmom želela da uhvati deo beskompromisnog nagona mladih, talentovanih ljudi, koji veruju da mogu da postignu uspeh.

„Jedna od tema koje istražujem u filmu je borba mladih sa teškoćama i kada razmišljam o počecima moje karijere mogu da se setim tih teških trenutaka kao da je bilo juče“, rekla je Madona.

Ona je dodala da je oduvek bila inspirisana filmovima Godara, Viskontija, Pazolinija i Felinija i da se nada da će jednog dana režirati nešto što će biti blizu njihove genijalnosti.

Saradnja sa grupom "Gogol Bordello", o kojima film zapravo govori, počela je njihovim zajedničkim nastupom na londonskom „Live Earth“ koncertu, gde su izveli pesmu „Lela Pala Tute“, numeru sa Karpata.

Inače, "Gogol Bordello" predstaviće se našoj publici na ovogodišnjem "Egzit" festivalu.

Iako je tek debitovala kao rediteljka, Madona je nedavno u Kanu predstavila svoj drugi film “I Am Because We Are”, dokumentarac o obolelima od side u Malaviju, gde je usvojila dete 2006. godine.

Pored Madoninog filma na velikom platnu na festivalu "Sinema siti", publika će imati priliku da vidi jedanaest godina snimani portret Pati Smit, zvezde i atmosferu "Glastonberi" festivala, „The Filth and the Fury“ dokumentarni film o bendu "Seks Pistols", kao i film „CSNY: Déjà vu“, čiju režiju potpisuje Nil Jang.

Ulaznice za projekcije na festivalu "Sinema Siti" nalaze se u prodaji od 2. juna. Ulaznice za projekcije u Srpskom narodnom pozorištu mogu se kupiti na pozorišnoj blagajni, dok se ulaznice za projekcije u Katoličkoj porti mogu kupiti u „IPS“ prodavnici u Novom Sadu. Cena ulaznice za projekcije na ovim lokacijama je 100 dinara, a broj ulaznica je ograničen.

Ulaz na filmske projekcije na ostalim lokacijama festivala i za prateće programe biće besplatan.