Home

VESTI

Kris Libing u Beogradu

No Comments Latest

Čuveni tehno di džej Kris Libing nastupiće zajedno sa Metjuom Dikejom u Beogradu 15. marta u Expo centru na Novom Beogradu.

Vibe Yourself

Svoj prvi nastup kao di džej Kris Libing imao je nedaleko od Frankfurtaa, u Gisenu 1991. godine, u klubu "Red Brick".

Popularni tehno di džej tom prilikom puštao je Soul, Hip Hop, išao je od popa, do hausa.

Dve godne kasnije, kupuje ploče u istom gradu i otkriva nove žanrove elektronske muzike. Svoj prvi tehno klub nazvan "Spinclub" Libing otvara 1994. godine. Klub nije imao puno uspeha pa Kris počinje da radi za izdavačku kuću “Eye-Q Records” iz Frankfurta. Tada upoznaje Andrea Volteraa, čoveka koji mu je i danas prijatelj i partner.

Nakon toga izdaje numeru za muzičku kuću “Global Ambition”, pa sarađuje sa Tomijem Bingelom (Downtown Records) i Tonijem Riosom.

Posle svog prvog nastupa u kultnom klubu, OMEN-u, Libing dobija rezidenturu i priliku da svake nedelje fanovima pušta tehno muziku onakvu kakvom je on zamišlja. To mesto ga menja kao di džeja i on osniva "Fine Audio Recordings".

Ubrzo postaje deo “Cocoon” agencije i pokreće izavačku kuću “CLR” koju čine etikete “CLR”, “Clretry”, “CLAU”, “Stigmata” i “Soap”.

U maju 2001. Kris Libing izbacuje svoj prvi dupli CD “Techno Divison Vol. 01”.

Libing 2002. godine napusta kuću “Cocoon Booking” da bi se sam bavio planiranjem svoje karijere, odnosno to prepušta timu koji radi za njegovu izdavačku kuću “CLR”.

Debi album “Evolution” izašao je u junu 2003. godine. Pojavljuje se na naslovnim stranama muzičkog časopisa “DJ” u kojima su samo reči hvale, inače strogih kritičara.

Kris Libing 2003. godine osvaja nagradu za najboljeg nemačkog di džeja.

Pored njega bili su nominovani još i Pol Van Dajk, Sven Fet, “Westbam” i Kris Lijing. Nagrada koju je osvojio te godine daje mu onoliko samopouzdanja koliko je potrebno da ostvari sve što je usledilo.

Kris 2005. godine dobija novu nagradu – “German Dance Award” kao najbolji umetnik koji se bavi tehno muzikom. Ovoga puta novinovani su bili i Sven Fet, Riči Hotin, Rikardo Vilalobos i “DJ Rush”. A 2006. godine u prodaji se pojavljuje i duplo CD izdanje pod nazivom “Live in Beograd” posvećeno njegovom nastupu u klubu KPGT.

Kao podrška Libingu i Dikeju nastupiće Boža Podunavac, Mark Vi, Boki I Dača.

Karte se u prodaji nalaze u Bilet servisu, Mamut Megastoreu, i svim IPS prodavnicama po ceni od 790 dinara.

 

 

 

Izvor B92.net