Home

VESTI

Konkurs za EuroMed Music Festival 2010

No Comments Latest

Konkurs za EuroMed Music Festival 2010Multikultivator poziva muzičare iz Srbije da se prijave na konkurs za učešće na festivalu EuroMed Music Festival 2010 koji će od 3. do 14. juna 2010. biti održan u Budimpešti (Madjarska), Beogradu (Srbija) i Katowicama (Poljska).

CREMM ( Common Routes of Euro-Mediterranean Music ) je inicijativa čiji je cilj povezivanje world music scene Evrope sa susedima južnog Mediterana, kako bi osnažili stvaranje novih zajedničkih projekata i  promovisanje umetničke razmene, kolektivnu kreativnost umetničke produkcije i na taj način pomogli bogaćenju i raznolikosti savremenih muzičkih stilova unutar evromediteranskog prostora.

 

ss
Konkurs za učešće na festivalu EuroMed Music Festival 2010.

 

 

 
03 – 08 jun: radionice i priprema programa u Budimpešti
8-10. jun: Budimpešta
9-11. jun: Beograd
11-13. jun: Katowice

Prvo izdanje festivala održano je 2007. godine u Budimpešti, a prošle godine festival je prvi put održan o gore pomenuta 3 evropska grada.

 

Razvijanjem neformalne, tematske world music mreže evromediteranske profesionalne scene, koja uključuje celu Evropu, Balkan, Tursku, Bliski Istok i severno Afričke zemlje, CREMM  podržava svoje članove u njihovim aktivnostima i stvaranju prekograničnih umetničkih programa za profesionalne muzičare, kao i širenje rezultata novih umetničkih proizvoda, i promoviše umetnike, organizacije i njihove aktivnosti na CREMM.com web portalu.

 

 

POZIV PROFESIONALNIM MUZIČARIMA I ORGANIZACIJAMA ZA UČEŠĆE NA EUROMED 2010 FESTIVALU
 

Poziv profesionalnim muzičarima
 
CREMM poziva profesionalne muzičare (ne grupe) na godišnji festival, treći EuroMed muzički festival koji će se održati u junu 2010.godine u tri različita grada: Budimpešta/Mađarska,  Beograd/Srbija i Katovice/Poljska.

Uspešno izabrani muzičar biće jedan od 45 muzičara koji dolaze iz različitih zemalja Evrope i Južnomediteranske oblasti. Prateći program festivala, biće formirano  9 multinacionalnih grupa koje će kroz petodnevnu radionicu u Budimpešti pripremiti svoje izvođenje i prikazati mađarskoj, srpskoj i poljskoj publici kako muzika može biti posrednik između različitih kultura i kako se rezultat može postići ujedinjenjem kultura čime se stvaraju nove univerzalne vrednosti.
 
Izborne napomene

Sledeći aspekti biće razmatrani tokom selekcije:

Kandidat muzičar trebao bi biti državljanin i boraviti u jednoj od Evromediteranskih zemalja* , ili u Srbiji
Kandidat bi trebalo da dokaže svoje profesionalno iskustvo i svira najmanje jedan akustični instrument ili peva
Prednost će biti data onima koji imaju iskustva u kombinovanju različitih muzičkih stilova i/ili koji su svirali sa grupama uključenim u raznovrsne muzičke stilove, posebno jazz, folk ili world music
Ne postoji starosna granica prilikom selekcije
Proces aplikacije

 

 

1. Kandidat treba da:

se registruje na cremm.com (uslov),
pošalje biografiju na engleskom i/ili francuskom jeziku, pošalje sliku na info@cremm.com (uslov)
pošalje elektronskim putem najmanje 3 muzičke numere (maksimalno 20MB).
 
 
2. Selekcija će imati dve faze:

Preselekcija na Cremm bazu podataka koja kandidatu onemogućava učestvovanje u budućim sličnim projektima
selekcija za EuroMed muzički festival u zavisnosti od moguće kombinacije registrovanih muzičara.
 
Rok za podnošenje prijava je 31.mart 2010.godine, sa preporukom da se aplicira što je pre moguće, obzirom da je moguće da se organizatorima predloži kombinacija sa već registrovanim muzičarima
 
 
Datum Festivala: između 3. i 14. juna 2010. (putovanja, probe i koncerti u tri zemlje) #
 
Festival može da obezbedi troškove putovanja, smeštaja i hrane tokom trajanja festivala (otprilike 10 dana) i takođe može da plati honorar za učestvovanje.
 

* zemlje Evropske unije, plus Maroko, Alžir, Tunis, Egipat, Jordan, Sirija, Palestina, Izrael, Liban, Turska

# svaka participacija traje 10 dana u ovom periodu
 
 
 
2) Poziv organizacijama
 
Common Routes of Euro-Mediterranean Music traži organizacije kulture aktivne na muzičkom polju. Cilj ovog poziva je da se izgradi internacionalna baza podataka evromediteranske oblasti uključujući organizacije koje rade na stvaranju cross border programa sa profesionalnim muzičarima, kao i promotere festivala i događaja koji uključuju radionice posvećene stvaranju i takođe, organizacije koje na visokom nivou vode rezidencijalne programe za profesionalne muzičare. Razvijajući ove baze podataka i povezujući profesionalne muzičare sa organizatorima olakšaće se programiranje festivala i postaviti temelji važnih izvora za muzičare koji žele da prisustvuju u ovakvim projektima.
 

  • Prijava:

Molim pošaljite na info@cremm.com kratak opis i istoriju vaše organizacije, sa posebnim osvrtom na iskustva organizovanja radionica. Molim Vas navedite takodje neka imena muzičara sa kojima ste radili i navedite takođe linkove gde se mogu pročitati dodatne informacije. Naznačite mail i kontakt osobe koja će biti zadužena za komunikaciju sa CREMM.com.
Ne postoji rok. Po završetku selekcije, svake dve nedelje izabrane organizacije biće pozvane da kreiraju svoj profil.
Organizacije koje su već učlanjene imaju pravo da pozovu druge organizacije i muzičare u bazu podataka.
 
Više informacija: www.cremm.com ,  info@cremm.com
 

Uz podršku Evropske unije – Program Kultura 2007-201.


Poziv je otvoren do 31. marta 2010, a detaljne informacije potražite na: www.cremm.com