Home

VESTI

Koncert Alisa Kupera – Otkazan!

No Comments Latest

Koncert šok rokera Alisa Kupera u Beogradskoj areni je otkazan.

Razlog otkazivanja je izuzetno slaba prodaja karata – prodato je samo 800 od 4.000 planiranih ulaznica, saopštili su organizatori "Lupa promotion". "Loša prodaja začudila je i menadžment izvoÄ‘ača, i nas kao promotere. Nije baš sasvim jasno šta je razlog ovako slabog interesovanja. Mi smo unapred platili honorar benda, i snosićemo sve troškove otkazivanja", navodi se u saopštenju.

Vinsent Furnije (60) jedini put nastupio je u Beogradu na Sajmu, 1990. godine, kada je promovisao album "Trash".

Smatra se začetnikom simbioze horor simbolike i rokenrola, a bavi se i glumom, golfom, i vodi radio emisiju "Noći sa Alisom Kuperom".

Fanovi koji su već nabavili karte mogu ih vratiti uz povraćaj novca na mestima gde su kupljene.

 

RoÄ‘en 1948. godine u Detroitu, Kuper je postao jedan od najuticajnijih stvaralaca na rokenrol sceni, čija karijera obuhvata skoro pet decenija. Poznat po šokantnim scenskim nastupima, uz potoke lažne krvi, giljotine, zmije, Alis svoju inspiraciju skoro pola veka unazad neumorno crpi iz horor filmova, hevi metala, i garaž roka.

Na svetsku scenu probio se svojim bendom, u kojem su bili i Majkl Brus, Glen Bakston, Denis Danavej i Nil Smit. Davne 1971. godine objavili su prvi hit "I'm eighteen", zatim "School's out", a najveći komercijalni uspeh postigli su albumom "Billion dollar babies" (1973).

Kuper je solo karijeru započeo konceptualnim albumom "Welcome to my nightmare" (1975), a tokom godina objavio ih je još 17! Poslednje izdanje "Along came a spider", objavio je ove godine.

 

 

 

 

Izvor:
MTS Mondo