Home

VESTI

Knjiga koja budi duhove

No Comments Latest

 Uticaj koji je beogradska grupa EKV imala na jugoslovensku pop-rok muzičku scenu je nemerljiv, a ni posle petnaestak godina od kako je prestala da postoji oko nje se ne smiruju duhovi, prenosi portal MONDO.

 

Na promociji knjige "Vrati unatrag, razgovori sa Margitom Stefanović" autora Aleksandra Ilića u beogradskom SKC-u bilo je žučnih momenata, na ivici incidenata, a nekadašnji bubnjar grupe Ivan Fece-Firči uručio je Iliću opomenu pred tužbu, prenosi beogradska štampa.

Firči je došao na promociju knjige u četvrtak uveče i nakon što je uručio autoru opomenu (kojom od njega traži da obustavi štampanje knjige, milion dinara zbog povrede dostojanstva, ugleda i časti i javno izvinjenje putem medija), otišao je za šank i odatle slušao ostatak predstavljanja knjige.

Ono što se Firčiju, ali ni drugim ljubiteljima grupe EKV, a posebno prijateljima Margite Stefanović, nije dopalo u knjizi jeste to što je on iskoristio razgovore dok je ona umirala boreći se sa HIV-om i što je predstavio kao narkomanku. Mnogi su mu poručili da je "lešinar" i da ga je Magi "zavitlavala" govoreći mu na taj način o sebi i grupi…

"Drago mi je što sam uspeo da oživim uspomenu na Margitu i što ona nije zaboravljena, iako su joj mnogi okrenuli leÄ‘a zato što je bila narkomanka i HIV pozitivna. Bila je roÄ‘ena umetnica, što ju je odvajalo od ostatka sveta. Knjigu sam pisao mnogo godina i od 1.900 strana, objavio samo šestinu", rekao je autor Aleksandar Ilić, koji je Margitu upoznao 1992. godine u vreme nastabka albuma "Dum dum".

Na prozivke i najavu tužbe, autor odgovara: "Može da se ljuti ko god hoće, i Firči! Ne zanima me! Imam pravo na svoje mišljenje".