Home

VESTI

Klub Akademija prestaje da postoji

No Comments Latest

Klub Akademija prestaje da postojiČuveni beogradski Klub Akademija zatvara se definitivno u sredu 5. oktobra 2011 godine, kada će ključevi kluba biti predati Fakultetu likovnih umetnosti.

Ovo je danas, 27. septembra, saopštilo preduzeće Sens Art koje od tog dana više neće imati nikakvu nadležnost nad ovim čuvenim beogradskim klubom.

 

U saopštenju Sens Arta, koje prenosimo u celini piše:

"Nakon 5. oktobra, "Akademija" će nestati sa mape postojećih kulturnih institucija, posle tačno 50 godina od svog nastanka. Do navedenog datuma, biće potpuno ispražnjena i “oslobođena” od lica, stvari, a prostor vraćen u prvobitno stanje. Ovo znači da će "Akademija postati" (a po svoj prilici i ostati) podrum sa nekoliko čkiljavih sijalica, potpuno neupotrebljiv za bilo kakvu dalju kulturnu namenu.

"Ovom besmislenom činu najviše su doprineli:
1. Fakultet likovnih umetnosti
2. Beogradska underground i urbana/”salonska” (kvazi) elita
3. Državna uprava, nesposobna da održi kontinuitet svoje, a u ovom slučaju i svetske kulturne baštine!"

 

 

 Klub Akademija pred zatvaranjem, 2011

Klub Akademija pred zatvaranjem, 2011

 

 

Naravučenije:

 

“Narod koji nema komunikaciju sa baštinom, nema komunikaciju ni sa bogom”!" B.H.

Podrška:

1. Skoro 10.000 onih koji su iskreno i pravilno prepoznali i podrzali Akademiju, a među njima su i Koja, Cane, Uroš Đurić, Rambo Amadeus…

2. Informativne službe skoro svih relevantnih domaćih štampanih, el. i internet medija kao i određeni broj medija iz regiona, Evrope i sveta.

Ovom bezumnom činu NISU doprineli i Lepa Brena, Ceca, Jelena Karleuša, GRAND Produkcija…Mira i Sloba Milošević, Vojislav Šešelj, Ratko Mladić, Nacionalni Front, Obraz…itd."