Home

VESTI

Katy Perry voditeljka MTV EMA

No Comments Latest

Katy Perry voditeljka MTV EMA

Američka pevačica i autorka, Katy Perry, biće voditeljika dodele nagrada MTV Europe Music Awards 2009 (EMA).

 

U petnaestogodišnjoj istoriji dodele MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada, Katy je jedina izvođačica do sada koju su dva puta zaredom pozvali da bude voditeljka događaja. Ona će svoju čuvenu energiju i entuzijazam pokazati na pozornici tokom dodele koja će se uživo prenositi na MTV-ju iz dvorane O2 World iz Berlina u četvrtak, 5. novembra u 21 sat.

Posle izuzetno uspešnog debitantskog nastupa na dodeli nagrada EMA 2008, koju je otvorila jašući na gigantskom balzamu za usne (Cherry Chapstick), i na kojoj je osvojila nagradu u kategoriji Best New Act, Katy se vinula u stratosferu kao prava globalna muzička izvođačica, a ove godine se vraća još veća i bolja na predstojeću Dodelu koju će moći da prati više od 502 miliona MTV-jevih obožavalaca u Evropi i širom sveta.

 

Osim toga, Katy će ove godine stati rame uz rame s Beyonce, Lady GaGa, Shakirom i Leonom Lewis jer je nominovana u kategoriji Best Video za svoj veliki hit "Wakin Up in Vegas".

 

Katy Perry voditeljka MTV EMA

Komentarišući vest, Katy je rekla: "Prošle godine sam se ludo zabavljala na dodeli EMA i velika mi je čast što su me ponovo pozvali. Pre dve godine bila sam XXXX, a sada sam, uz izvođače kojima se zaista divim, već drugi put na čelu jednog od najvećih muzičkih događaja na svetu!"

Katy je stekla slavu 2008. godine svojim debitantskim singlom "I Kissed A Girl" koji se sedam nedelja zadržao na 1. mestu Billboardove top-liste Hot 100. U toku prošle godine, pesma je postala svetski hit u više od 30 država. Njen sledeći album "One of the Boys" ostvario je platinasti tiraž, a usledila su izdanja "Hot N Cold" i aktuelni hit "Waking Up in Vegas".

Katy će se na pozornici dodele EMA 2009 pridružiti Green Day, Leona Lewis i Tokio Hotel uz mnoge druge izvođače i prezentere.. Po broju nominacija za dodelu EMA 2009. vode Lady GaGa i Kings of Leon sa po pet nominacija.

Još uvek možete glasati za Best Regional Act 2009. U konkurenciji su: Darkwood Dub, Dubioza Kolektiv, Elvis Jackson, Lollobrigida i Superhiks.

Dodela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada jedan je od najprestižnijih svetskih muzičkih događaja uživo. U 2008. godini dodela EMA zabeležila je više od 4 miliona posetilaca na stranici www.mtvema.com i više od 100 miliona glasova na internetu.

Za više informacija o dodeli MTV Europe Music Awards 2009 – i za glasanje – posetite:

www.mtvema.com i www.mtv.rs