Home

VESTI

Jovan Jelovac na London Design Festivalu

No Comments Latest

Jovan JelovacOsnivač i selektor Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac učestvovaće na čuvenom Festivalu dizajna u Londonu u programu SUPERBRANDS u subotu, 24. septembra, u poznatoj Old Truman Brewery.

Kreator celokupnog konferencijskog programa je legendarni Mirko Van Der Vinkel, svetski priznati impresario dizajna, koji je bio gost Beogradske nedelje dizajna 2010. godine.

 

Beogradskom festivalu je ukazana velika čast i odato priznanje za dosadašnji rad, pošto će Jelovac, kao istaknuti stručnjak, biti domaćin diskusije sa poznatim dizajnerima od kojih će pokušati da dobije odgovor na pitanje harmonije odnosa dizajnera i brendova.

Posetioci će tokom diskusije imati priliku da čuju kako razmišljaju Patricija Moroso, umetnički direktor kompanije “Moroso”, Džeri Heling, direktor kuće “Bernhardt Design”, dizajneri Nika Zupanc, Heni Van Nistelroj i Pepe Hejkop. 

 

 

Jovan Jelovac
Jovan Jelovac

 

Beogradska nedelja dizajna je i prošle godine imala zapažen nastup na Festivalu dizajna u Londonu. Četrdeset fotografija najvećih svetskih kreativaca koji su kao predavači gostovali na konferencijama Beogradske nedelje dizajna proteklih godina izložene su u okviru zvaničnog programa Londonskog festivala dizajna od 18. do 26. septembra 2010.

Izložba portreta i zabava koja je upriličena za predstavnike medija i svetsku kreativnu elitu u čuvenoj londonskoj galeriji i klubu Sketch predstavile su Srbiju i Beogradsku nedelju dizajna u najboljem svetlu. Izložbu je videlo nekoliko hiljada posetilaca, naši predstavnici su dobili pozive za gostovanja i u drugim zemljama, a Beograd i Srbija su još jednom potvrdili svoje mesto na svetskoj mapi dizajna.