Home

VESTI

Jean Michel Jarre napravio čudovište

No Comments Latest

Jean Michel Jarre napravio čudovišteFrancuski virtuoz, koji će 10. oktobra nastupiti u Beogradskoj areni, predstavio je "AeroDream One", najveći i najmoćniji zvučnik na svetu za "iUređaje" (iPod, iPhone, iPad).

 

Visok je 3.5. metra, a jedan stup zvučnika uključuje pet odvojenih pojačala.

 

Osim neverovatne visine, težine od oko 400 kilograma i snage od 10.000 vati "AeroDream" vredi kao luksuzna kuća – oko 550.000 dolara ali može se nabaviti i minijaturna 43-inčna verzija za oko 1.200 dolara. Praktičnija verzija je viša od jednog metra i teži oko 14 kilograma.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=Hf7og5kJT0o|width=450|height=364{/mgmediabot2}

J.M.Jarre at IFA BERLIN present AeroDream ONE

 

 

"Sa razvojem tehnologije, uslovi snimanja muzike u studiju znatno su napredovali, dok razvoj sredstava za slušanje nema neki značajni pomak, vinil je zamenio CD, uglavnom slabijeg kvaliteta, a sada i MP3 koji je po kvalitetu na još nižem stepenu. Postupno gubimo našu emocionalnu odanost zvuku", kaže Žan Mišel Žar.

 

Svaki zvučnik se posebno izrađuje po narudžbini, a na isporuku se mora sačekati do šest meseci. Kupci mogu da biraju između tri različite boje, a sa narudžbinom dobijaju dve VIP ulaznice koje uključuju i upoznavanje sa muzičarem na koncertu tokom svetske turneje.

Žan Mišel Žar, koji u Beograd dolazi u sklopu svetske turneje "World Tour 2011", kaže da muzički uređaji treba da budu u sredini sobe, ne u nekom uglu, na polici ili u prenosnim uređajima jer je tada zvuk najbolji.

 

 

 

 

 

Izvor:

mondo.rs