Home

VESTI

Irvine Welsh piše novu knjigu ”Trainspotting” serijala

No Comments Latest

TrainspottingIrvine Welsh je potvrdio da trenutno radi na knjizi koja će biti uvod u svetski bestseler ''Trainspotting’’. Originalni tekst, koji prati živote Mark Renton-a i Simon "Sick Boy" Williamson-a, napisan je 1993. godine kad je bivši heroinski zavisnik Welsh još radio u edinburškom savetu za stanovanje.

Ovaj roman 1996. godine ekranzovao je Danny Boyle a glavne uloge tumačili su Ewan McGregor, Robert Carlyle i Jonny Lee Miller. Welsh je odlučio da se ponovo pozabavi ovom knjigom pošto je na tavanu pronašao beleške o likovima koji se nalaze u romanu. On je u izjavi za The Times rekao: "Stvar će u suštini biti početak romana. Govori o tome kako su Renton i Sick Boy od klinaca koji su bili u potrazi za zabavom i drogama postali narkomani. Knjiga se fokusira na period u kome su oni nekoliko godina mlađi i pokazuje kako se njihovi stavovi i ponašanje menjaju pod uticajem narkotika i kulturnog okruženja".

Irvine Welsh  je avgusta 2002. godine objavio knjigu ‘’Porno’’ koja je nastavak izdanja  ''Trainspotting’. Ove godine trebalo bi da počne i snimanje filma Ecstasy koji je baziran na njegovoj knjizi The Undefeated. Film, koji režira Rob Heydon, snimaće se u Britaniji i Škotskoj, a radi se o englesko-kanadskoj koprodukciji.