Home

VESTI

Intruder u Novom Sadu

No Comments Latest

U petak, 25.januara, sa početkom u 22h u klubu Trema održaće se koncert poznate beogradske electropop grupe Intruder. Tek nakon 18 meseci od izlaska albuma 'Dancing Shoes Starry Skies', Intruder će isti koncertno promovisati u Novom Sadu, 25. januara u klubu "Trema".

 

Skrećemo vam pažnju da je razlika u pretprodajnoj i ceni ulaznice na dan koncerta veća od uobičajene odnosno da se ulaznice po promotivnoj ceni od 250 dinara već prodaju u klubu "Trema", dok će iste na dan koncerta iznositi 400 dinara.

Ivan Halupka i Nebojša Marković osnovali su Intruder pre šesnaest godina, za poslednjih devet izdali su pet albuma, a već sedam godina funkcionišu kao bend. Najpre petočlani, sa semplovima umesto vokala, da bi im se dve godine kasnije pridružila pevačica Ivana Smolović, čijim je prepoznatljivim glasom Intruder dobio novu dimenziju u zvuku. To je posebno došlo do izražaja na aktuelnom albumu 'Dancing Shoes Starry Skies' koji je, ako ne vrhunac, onda bar prekretnica u karijeri ovog beogradskog sastava.

 

Par meseci po izlasku petog albuma, bend napušta gitarista Shmi, ali drugi gitarista Vladimir Vrzić hrabro preuzima sve gitarske deonice. Boris Kunčer na bubnjevima čini da pojam 'elektro' biva sve redji epitet u opisu Intruderovog muzičkog izraza. Pomenuti album su brojni mediji proglasili za najbolji domaći album u 2006. godini, a zahvaljujući njemu krajem leta 2007. stiže i najveće priznanje za Intruder u dosadašnjoj karijeri – nominacija za MTV NEW SOUNDS OF EUROPE nagradu.

"Iskren pristup u svakoj oblasti se kad-tad isplati i čini se da je konačno došlo njihovo vreme. Radeći vredno i strpljivo na sopstvenom usavršavanju, istovremeno ispravljajući jedan po jedan detalj koji je predstavljao nedostatak u njihovoj priči, Intruder su došli do blaga koje sada poseduju. To blago je kvalitetan bend, kvalitetni ljudi u njemu, veliko prijateljstvo i izuzetan poslovni odnos unutar benda. Komercijalan, a kvalitetan, 'Dancing Shoes Starry Skies' je samo prirodan rezultat takve atmosfere. Ta spontanost i opuštenost se itekako oseća tokom svih 11 pesama koje su sve do jedne potencijalni hitovi.

Ne odstupajući previše od svoje pop dance koncepcije, Intruder na ovom albumu precizno dočarava značenje 'radio friendly' izraza. Ako im posvetite bar malo svog vremena, ove pesme će vam postati i ostati verni prijatelji."
(Dragan Milanovic Toza, recenzija albuma 'Dancing Shoes Starry Skies', Sound And Music magazin br.3)