Home

VESTI

Imajte svoj Grammy momenat

No Comments Latest

Želite da svirate sa bendom Foo Fighters? Pokušajte – ove godine neafirmisani instrumentalisti dobili su priliku da preko konkursa zasluže učešće na jubilarnoj 50. dodeli američkih muzičkih nagrada Grammy, i da sviraju baš sa njima!

"My Grammy moment", organizovan je prvi put prošle godine i tada su učesnici imali šansu da pevaju sa Džastinom Timberlejkom.

Trećeg januara su "Grammy" i Foo Fighters, pozvali "sledeću generaciju" muzičara da preko web servisa YouTube, oficijalnog partnera u ovoj akciji, do 20. januara dostave snimak svog izvodjenja njihove pesme "The Pretender".

Najbolji će imati čast i priliku da se Dejvidu Grolu i ekipi pridruži na stejdžu, na jubilarnoj pedesetoj dodeli američkih muzičkih nagrada, 10. februara u Los Andjelesu.

Sve detalje potražite na YouTube stranici "My Grammy Moment".

"Fondacija 'Grammy' i njena Akademija, posvećene su muzičkoj edukaciji i pružanju prilika u karijeri 365 dana godišnje, a ova interaktivna komponenta je još jedan odraz naše misije da mlade muzičare direktno uključimo u posao, šansom koja se pruža samo jednom u životu", poručuju čelnici fondacije.

Foo Fighters, kao i Ejmi Vajnhaus, imaju nominacije za čak pet Grammy nagrada, dok je rekorder reper Kanije Vest, sa šest.

Spisak svih nominacija možete videti na Grammy sajtu.
Zvezda večeri – Ejmi Vajnhaus

Prošla godina označila veliki proboj u karijeri i donela univerzalnu popularnost i priznanje vokalnih, kompozitorskih i skandal-majstorskih sposobnosti Ejmi Vajnhaus, koja ovu dočekuje buketom od pet nominacija za prestižnu muzičku nagradu Grammy.

Ejmi se prošle godine odvikavala od svojih zavisnosti, bila hapšena zbog posedovanja marihuane, optužena za pokušaj podmićivanja, čekala svog gragog da izadje iz zatvora, trčala za njim bosa ulicama Londona i u finalu – zaprećeno joj je otmicom.

Početkom novembra izašao je DVD sa njenog živog nastupa u Londonu, praćen dokumentarcem koji govori o životnom putu pevačice iz istočnog Londona: "Ja sam samo muzičar koji je imao sreće". Sreću, savršenu produkciju, muzički pedigre, nekoliko hitova, hiljade naslovnih strana…

Na gala večeri dodele nagrada Ejmi će nastupiti osvežena, jer se "Rehab" legenda za ovu priliku ozbiljno priprema, za početak odmorom na Karibima.

Nominacije koje je dobila uključuju i one za "Najbolju pesmu" za "Rehab", "Najbolji album" za "Back to black", i "Najboljeg novog umetnika".

Organizatori su najavili spektakularni nastup tražene pevačice, zbog koje su spremni da rizikuju i "iznenadno" otkazivanje nastupa, jer je trenutno najpopularnija na planeti.

Ejmi je sama je izjavila da je "veoma uzbudjena što će nastupati na tako velikom dogadjaju", gde će otpevati medli sastavljen od soul i motown kompozicija, a u pregovorima je i oko dueta sa nekom od muških američkih zvezda, možda baš sa rekorderom u nominacijama, Kanijeom Vestom.

(MONDO)