Home

VESTI

Hrvatski rokeri u Domu omladine

No Comments Latest

Pips, Chips& Videoclips stiže u BeogradHrvatska pop-rok grupa Pips, Chips & Videoclips, višestruki dobitnik hrvatske muzičke nagrade ,,Porin", održaće 7. aprila koncert u Domu omladine Beograda.

Kako je saopšteno iz te ustanove, grupa će nastupiti u sali Amerikana, a karte su već u prodaji.

Pips, Chips & Videoclips su stilski veoma raznovrsna grupa koja postoji 18 godina i iza sebe ima šest studijskih albuma, od kojih su najbolje primljeni ,,Dernjava" (1995), ,,Fred Astaire" (1997) i ,,Bog" (1999).

 

Grupa je debitantsko ostvarenje ,,Shimpoo Pimpoo" izdala 1993. godine, privukavši pažnju stilskom raznolikošću – od kabaretskog popa do žestokog pank zvuka. Ova eklektičnost postaće zaštitni znak benda.

Drugi album ,,Dernjava" doneo je grupi proboj na tržišta Slovenije i Hrvatske, kao i nagradu ,,Porin" za najbolji alternativni album.

Potonji ,,Fred Astaire" popeo se na vrhove godišnjih kritičarskih lista u Hrvatskoj, i osvojio dva ,,Porina" – pored ostalog i za album godine.

 

Pips, Chips & Videoclips

Pips, Chips & Videoclips

 

Još veći uspeh grupa je ostvarila sa albumom ,,Bog", i ponovo je dobila dva ,,Porina", od kojih jedan za najbolji rok album.

U sledećoj deceniji članovi u grupi su se često menjali i peti album ,,Drveće i rijeke" izašao je tek 2003. godine.

Posle još jedne četvorogodišnje pauze, ,,Pipsi" su 2007. godine objavili svoj za sada poslednji album ,,Pjesme za gladijatore".

Ulaznice za koncert se prodaju na blagajni Doma omladine i koštaju 600 dinara.

 

Izvor:

B92