Home

VESTI

Grupa Xanax ima novi spot i singl!

No Comments Latest

Xanax

 Grupa Xanax ima novi singl/spot – remiks pesme Mašinerija. U pitanju je drugi singl sa debi albuma Ispod površine koji je objavljen u maju mesecu 2012. godine, a spot je urađen zajedno sa Dejanom Stanisavljevićem, frontmenom grupe Beograd (pionirima elektro zvuka iz 80-tih), sa kojom Xanax sarađuju više od godinu dana. Stanisavljević, koji je na prvencu benda producirao nekoliko pesama i uradio dva remiksa, napomenuo je da je interesantno to da su, s obzirom da živi u Kanadi, spot radili preko interneta, i dodao; "Pola je snimljeno u Beogradu, a pola u Vankuveru gde sam konačno i završio sve specijalne efekte i rad u Adobe After FX-u".

 

Nadovezala se Sana Garić, pevačica Xanaxa: "Deo spota je sniman na 24. spratu solitera na Banjici, gde su se kamerman Marko Simić i članovi benda hrabro peli kroz maleni prozor na krov (smeh). Na taj usnimljen materijal smo dodali predeo iz mašte – animaciju kojom smo pokušali da što bolje dočaramo nehumanu mašineriju u kojoj se krije cvet koji cveta iz betona. Novi spot dodaje još jedan sloj značenja pesmi “Mašinerija” jer kroz kombinaciju žive slike i kompjuterski generisane grafike plastično prikazuje kontrast između nehumanosti modernog društva i neuništivosti slobodnog duha. Spot je šareni kolaž – pun simbola koje svako može da tumači na svoj način".

 

Xanax će 2. decembra, zajedno sa grupom Mravi, nastupiti u beogradskom KC Drugstore (Bulevar Vojvode Bojovica 4), a u pripremi su još dva spota. "Nastavljamo zanimljivu saradnju sa Dejanom Stanisavljevićem, tako da smo polako počeli da radimo na pesmama za novi album", dodaju Xanax.

 

 

 Xanax

Xanax

 

 

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=yAr-tN_8m3M&feature=plcp

Singl:
 
http://soundcloud.com/xanax/masinerija-remix-xanax