Home

VESTI

Gotye u novom spotu čita “Politiku”

No Comments Latest

Gotye u novom spotu čita "Politiku"

Australijski muzičar Gotye odabran je za MTV Push izvođača za mesec mart, a pored planetarnog "Somebody That I Used To Know"  hita, Gotye je objavio novi spot u kojem, ni manje ni vise, čita domaću "Politiku", sapoštio je danas regionalni MTV. 

 

Gotye čita “Politiku” u nekoliko kadrova, što je ideja poznatog australijskog animatora i reditelja spota Darcy Prendergasta.

 

Spot za numeru “Easy Way Out” možete pogledati u nastavku članka.

 

“Želeo sam da postignem istočnoevropsku atmosferu u spotu, a na “Politiku” sam sasvim slučajno nabasao u jednoj second-hand radnji u Australiji. Izgled novine se savršeno uklopio u koncept koji sam želeo da sprovedem u ovom video ostvarenju”, rekao je Darcy u ekskluzivnoj izjavi za MTV Serbia.

 

 

Gotye – Easy Way Out

 

 

MTV Push svakog meseca donosi najbolje nove izvođače pružajući im dodatnu podrušku u nastojanju da postanu sledeće velike zvezde i osvoje vrhove svetskih top lista. 


Mežu MTV Push izvođačima do sada su se između ostalih našli i Bruno Mars, Hurts, Jessie J, Lana Del Rey, Justi Bieber, B.O.B, Selena Gomez, LMFAO, White Lies, Foster the People, Kesha i La Roux čije ste prve korake u muzičkoj industiji mogli upravo da vidite na MTV kanalu.

 

Ovih dana je gotovo nemoguće da ne čujete zaraznu melodiju pesme "Somebody That I Used To Know" australijskog izvodača Gotyea. On je zapravo rođen u Belgiji kao Wouter "Wally" De Backer, ali se sa dve godine seli u Australiju sa svojom porodicom, gde 2001. godine započinje muzičku karijeru. 


Sve do velikog uspeha koji je postigao pesmom „Somebody That I Used To Know“, Gotye je bio skoro nepoznat u Evropi, iako iza sebe već ima bogatu karijeru kao kantautor i multiinstrumentalista, kao i tri albuma. Ovaj umetnik svira bubnjeve, perkusije i klavir, a takođe se bavi pisanjem i produkcijom u svom studiju. Pesma „Somebody That I Used To Know“ je drugi singl sa njegovog trećeg albuma "Making Mirrors", koji se našao na vrhu top-lista u celoj Evropi. Ženski vokal pripada pevačici Kimbri sa Novog Zelanda, koja je dala posebnu draž celoj pesmi.

 

 

 Gotye, "Easy Way Out" i "Politika"

Gotye, "Easy Way Out" i "Politika"

 

 

U pesmi, koju je sam napisao i producirao, Gotye se obraća bivšoj devojci i seća se njihove veze i raskida. U intervju za Australijsko izdanje magazina Rolling Stone Gotye je priznao da postoji jedna bivša devojka. 


„Bilo je to pre nekih pet, šest godina. To nije bio gadan raskid, ali je bilo nezgodno jer smo oboje patili više nego što je trebalo pošto to nije bio čist prekid. Mislim da je to najpribližnija situacija koju refren pesme opisuje. Završilo se tako što smo shvatili da moramo da nastavimo dalje i nismo se videli od tada“


Gotye je već osvojio pet glavnih australijskih nagrada ARIA i nominovan je za australijske MTV nagrade, a sada mu je MTV učinio čast da bude MTV Push artist za mesec mart. Zato uživajte!