Home

VESTI

Godišnjica smrti “kralja popa”

No Comments Latest

Svet obeležava godišnjicu smrti Majkla DžeksonaObožavaoci Majkla Džeksona širom sveta obeležavaju u petak godišnjicu smrti "kralja popa" koji je umro 25. juna 2009. u 51. godini.

Hiljade ljudi i pevačeva porodica će se okupiti na groblju Forest lon u kalifornijskom gradu Glendejlu na kojem Džekson počiva.

 

Džeksonova majka Ketrin i pevačevo troje dece obeležiće godišnjicu u porodičnoj kući u Gariju u Indijani.

 

U londonskom Lirik teatru otkrivena je spomen ploča u Džeksonovu čast. U Apolo teatru u Njujorku, u kojem su Džekson i njegova braća pobedili na takmičenju muzičkih talenata a potom potpisali ugovor sa diskografskom kućom Motaun rekords, biće održana komemorativna svečanost.

 

Džeksonovi obožavaoci u Tokiju ostavili su cveće u znak sećanja na pokojnog pevača. Pedesetoro odabranih fanova dobilo je priliku da provede noć medju pevačevim stvarima na izložbi u Tokiju.

 

Zatvorenici jednog zatvora na Filipinima obeležiće godišnjicu u subotu, sopstvenom postavkom spota za hit "Thriller". Zatvorenici filipinskog zatvora postali su internet fenomen kada su 2007. snimljeni izvodeći čuveni Džeksonov ples.

 

 

Svet obeležava godišnjicu smrti Majkla Džeksona

Svet obeležava godišnjicu smrti Majkla Džeksona

 

 

Majkl Džekson je posthumno postao najprodavaniji izvodjač u Velikoj Britaniji, gde je od njegove smrti prodato 4,3 miliona njegovih albuma. To je rezultat bolji od onoga u vreme kada je bio na vrhuncu slave 1980-ih godina. Majkl Džekson umro je od prevelike doze lekova, neposredno pred prvi od 50 povratničkih koncerata koje je trabalo da održi u Londonu. Njegov lekar Konrad Mari optužen je za ubistvo bez predumišljaja, zbog toga što mu je dao jak anestetik propofol kako bi mu pomogao za zaspi.

 

 

{xtypo_rounded1}Spomen-ploča Majklu Džeksonu u njegovom rodnom mestu

Spomen-ploča u znak sećanja na pokojnog "kralja popa" Majkla Džeksona otkrivena je u petak, na prvu godišnjicu njegove smrti, u dvorištu pevačeve rodne kuće u Indijani.

Džeksonova majka Ketrin zahvalila je obožavaocima koji su se okupili u mestu Gari, ispred skromne bele kuće u kojoj su odrasli popularni pevač i njegovi braća i sestre.

"Želim da zahvalim njegovim obožavaocima iz celog sveta na njihovoj ljubavi i podršci", rekla je 80-godišnja Ketrin Džekson pred oko 1.000 poštovalaca "kralja popa" koji je 2009. iznenada umro u 51. godini. "Protekla godina bila je veoma teška za nas, za celu porodicu", dodala je ona. Masa je na njene reči reagovala povicima "Volimo vas! Volimo vas!".{/xtypo_rounded1}

 

 

 

 

Izvor:

Agencija Beta