Home

VESTI

Fuzija elektronske muzike i žive svirke na Akademiji

No Comments Latest

 Electro koncert/žurka DIRTY EXPERIENCE odrzaće se u petak, 20. februara, u Velikom klubu  Akademije, kada će nastupiti DEVICE EXPERIENCE, DIRTY COVER, SOUND OF ILLUSION i STAFFAN SLADIK. Radi se o fuziju elektronske forme i žive svirke, koja uključuje DJ-ing, beatove i samplove sa laptopa, u pratnji svih konvenconalnih instrumenata: električne i akustične gitare, klavijatura, bas gitare, akustičnih i električnih perkusija, bubnjeva i – naravno – vokala.
    
Veče će biti otvoreno DJ setom elektronskog, eksperimentalnog umetnika i producenta koji nastupa pod pseudonimom Sound of Illusion, a koji će ovom prilikom promovisati tek objavljen EP "The Future of an Illusion" (Sociopath Recordings). U pitanju je electro- eksperimental-ambinet zvuk sa primesama duba.
www.myspace.com/soundofillusionbelgrade
www.sociopatrh-recordings.com

Zatim sledi koncert grupe Device Experience. Nežni ženski ambient vokal, u pratnji goroovy bass linija, živog bubnja i perkusija, el. i akustičnih gitara, kao i electro beatova i samplova, prava je retkost, kada je u pitanju srpska muzička scena. Njihova muzika sadrži elemente ambienta, duba, jazza, psihedeličnog rocka, trip-hopa, funka…
www.myspace.com/deviceexperience

 

 

House kvartet Dirty Cover (Happy People) ce se priključiti sastavu Device Experience na stejdžu, ubacujući samplove i električne perkusije, da bi se uskoro taj jam session pretvorio u LIVE izvedbu ove četvorke koja dugo nije nastupala uživo, jer su članovi Dirty Cover kolektiva u poslednje vreme uglavnom orijentisani na produkciju i DJ-ing. Kombinovanjem elektronike, živih instrumenata i vokala Dirty Cover će publici predstaviti i deo novog materijala sa EP-a "With You", objavljenog za švedski deep house label Proloop Recordings, a potom će svoj nastup nastaviti provereno kvalitetnim DJ setom.
www.myspace.com/dirtycoverbg
www.proloop-recordings.blogspot.com
    
 Veče se završava oproštajnim DJ nastupom beogradskog electro umetnika Staffana Sladika, inače člana benda Device Experience, koji se seli u Beč – i ovaj dogadjaj je posvećen upravo njemu. U svojoj muzičkoj karijeri Staffan je prošao bukvalno kroz sve žanrove. Svojevremeno je svirao bas gitaru u beogradskom alternativnom sastavu Sherilyn Fenn, a zatim počeo da se interesuje za elektronski zvuk i produkciju, bio je član techno/minimal dua Party Monsters, na svojim nastupima je vrteo techno, minimal, pa čak i industrial zvuk i producirao je nekoliko techno/minimal singlova. Svoju saradnju sa bendom Device Experience je započeo upravo producirajući ambient i trip-hop beatove sa Ivanom, zajednickim članom Sound of Illusion i Device Experience. S obzirom na to da mu je ovo "oproštajni" DJ set, bar na neko vreme, kada je beogradska publika u pitanju, od Staffana možemo očekivati svakakva iznenaÄ‘enja!!
www.myspace.com/staffansladik

Pocetak je zakazan za 22h, a cena ulaznice bice 250 dinara.