Home

VESTI

FBI objavio dokumentaciju o ubistvu repera Notorious B.I.G.-a

No Comments Latest

FBI objavio dokumentaciju o ubistvu repera Notorious B.I.G.-a

I pored praćenja osumnjičenih, niko nije uhapšen za ubistvo repera.

Agenti FBI-a, sa obe strane Amerike, su proveli dve godine na istrazi, čiji cilj je bio nalaženje ubice repera Notorious B.I.G.-a i otkrivanje da li je u ubistvu učestvovao aktivni policajac. Istraga je završena 2005. posle odluke sudija da ne postoji dovoljno dokaza da je bilo ko od osumnjičenjih izvršio ovo krivično delo.

Notorious B.I.G. je ubijen nekoliko meseci posle ubistva repera Tupac Shakura u Las Vegasu. Zbog sukoba na liniji hip-hop scene sa zapadne i istočne obale, ova dva ubistva su dovođena u vezu. U dokumentaciji stoji da su agenti FBI sumnjali da je u ubistvu Notorious B.I.G.-a učestvovao aktivni pripadnik policije, ali nikada niko nije uhapšen.

Prošle godine, porodica Christophera Wallacea, što je B.I.G.-ovo pravo ime, je podnela tužbu protiv grada Los Angelesa, jer su postojale sumnje da su zvaničnici u policiji u ovom gradu namerno skrivali dokaze. Od tužbe su odustali na nagovor FBI-a, kako bi agenti ove službe ispratili nove tragove, koji su se pojavili u ovom slučaju.

 

 Notorious B.I.G.

Notorious B.I.G.

 

 

 

 

Izvor:

Mtv