Home

VESTI

Dodeljene nagrade magazina NME

No Comments Latest

Članovi sastava „Arctic Monkeys“ trijumfovali su na ovogodišnjoj dodeli NME muzičkih nagrada sa čak tri osvojena priznanja od ukupno sedam nominacija.

 

Sastav „Arctic Monkeys“ proglašen je za najbolji britanski bend, a takođe je osvojio i priznanje muzičkog magazina NME za najbolji singl za numeru „Fluorescent Adolescent“, dok je spot za pesmu „Teddy Picker“ proglašen za najbolji video.

Priznanje za najbolji album otišlo je sastavu „Klaxons“ za ostvarenje „Myths of the Near Future“, dok je Kejt Neš osvojila nagradu za najboljeg solo umetnika ispred Ejmi Vajnhaus.

Sastav „Muse“ proglašen je najboljim koncertnim bendom, a bend „The Killers“ najboljim stranim bendom.

Članovi grupe „The Killers“ zahvalili su se na nagradi putem bizarnog videa u kome bivši bokser Majk Tajson započinje tuču sa frontmenom benda Brendonom Flauersom.

Nagrada „NME Good Like Genius“ otišla je sastavu „Manic Street Preachers“.

Za najbolji novi bend proglašen je sastav „The Enemy“, dok je članovima sastava „Radiohead“ uručena nagrada „John Peel Award for Musical Innovation“.

Frontmen sastava „Babyshambles“ Pit Doerti proglašen je za heroja, dok je Džordž Buš poneo titulu negativca godine.

Nagradu za najgori album dobila je Britni Spirs za ostvarenje „Blackout“ a sastav „The Hoosiers“ proglašen je za najgori bend.

Svi pobednici izabrani su na osnovu glasova čitalaca muzičkog časopisa NME.