Home

VESTI

DJ RADIONICA: Junior series | Danas 14-20h | iStyle Store, TC “Ušće”

No Comments Latest

DJ RADIONICA: Junior series | Danas 14-20h | iStyle Store, TC "Ušće"U subotu, 23. februara 2013. godine, od 14-20h u iStyle Store, TC “Ušće” održaćemo besplatnu muzičku radionicu. Učešće je potpuno besplatno! Pridružite nam se!

Uz podršku organizacije muzičkih autora Srbije – SOKOJ i iStyle, muzički magazin Clubbing.rs, nastavlja "Junior series" koncept, kao i dešavanja okrenutih ka edukaciji i promociji mladih DJ muzičara.

 

iStyle Apple Premium Reseller je za sve prisutne pripremio popust!

Svi učesnici radionice će imati priliku da se na licu mesta upoznaju sa tajnama DJ-inga, kao i načinom na koji se muzika kreira, a sve to uz pomoć iskusnog inostranog DJ-a Shane Berry-a (Japan), kao i domaćeg DJ Nikole Krstojevića a.k.a. Galamgia.

 

 

 DJ RADIONICA: Junior series | iStyle Apple Premium Reseller

DJ RADIONICA: Junior series | iStyle Apple Premium Reseller

 

Pored toga, svi posetioci i učesnici DJ radionice dobijaju *10% popusta na trenutno najbolje slušalice na tržištu kao i zvučnike kristalno jasnog zvuka koji obezbeđuje iStyle Apple Premium Reseller.

Do sada smo organizovali tri žurke iz «Junior series» serijala, svaka posebna na svoj način, i na taj način predstavili dvanaest mladih DJ muzičara i pružili im priliku da nastupaju uživo.

Redakcija muzičkog magazina Clubbing.rs (www.clubbing.rs), više od pet godina nastoji da promocijom mladih DJ-eva pruži priliku neafirmisanim muzičarima da se predstave javnosti.

U želji da pomogne razvoj mladih DJ-eva iz Srbije, organizacija muzičkih autora Srbije – Sokoj (www.sokoj.rs ) – podržala je "Junior series" koncept.

Očekujemo Vas!

 

 

 DJ RADIONICA: Junior series | iStyle Apple Premium Reseller

DJ RADIONICA: Junior series | iStyle Apple Premium Reseller
 

 

 

SHANE BERRY (Tokyo / Belgrade)

 

BeTonRadio žurka @ Šećer Kuća

Shane Berry je producent i live izvođač koji trenutno živi u Beogradu.

Bio je u Japanu od 2000. do 2011. godine, gde je regularno nastupao u svim velikim underground klubovima u Tokiju, i sarađivao je sa najvećim Japanskim umetnicima.

Njegov energetičan i legendaran live show u Taico klubu u Tokiju, kao i legendarni nastupi u klubovima svetske klase kao što su Womb, Yellow, Module i Ageha dali su mu priliku da deli DJ pult zajedno sa umetnicima poput: Nathan Fake-a, Aril Brikha-e i Dominik Eulberg-a.

 

Shane Berry je autor veoma zapažene numere "Filtertet 2", izdate za Trapez LTD, velikog underground hita puštanog i podržanog od strane DJ-eva poput Sven Vath-a, Richie Hawtin-a, i remiksovanog od strane Dominik Eulberg-a i Gabriel Anande.

Shane-ovi inteligentni aranžmani i masni zvukovi su oduvali densflorove širom sveta.

Sa odličnom kritikom od strane URB magazina i Resident Advisor-a (RA), Shane je stekao reputaciju talentovanog i promišljenog producenta sa izuzetnim osećajem za raznovrsnost i stil aranžmana.

 

Kao što je engleski časopis DJ Mag pomenuo: "Shane ima jedinstvenu sposobnost da stvori inteligentan zvuk koji možete slušati kući, ali koji istovremeno ima i dovoljno uhvatljivih rifova i bas linija da pošalje bilo koji dance floor u orbitu.

 

Njegova izdanja na UK izdavačkoj kući "Greta Cottage" nastavljaju tradiciju regularnog puštanja i chartovanja od strane legendarnog DJ Sasha-e.

Ne propustite priliku da uživate u jedinstvenim tehno zvucima ovog zaista internacionalnog umetnika, kao i u specijalnoj i inovativnoj muzičkoj selekciji domacih DJ-eva i producenata!

 

 

 

 

Nikola Krstojević a.k.a Galamgia (Beograd, Srbija)

 

GalamgiaGalamgia je umetničko ime srpskog DJ-a Nikole Krstojevića. Nikola je počeo svoju opsednutost muzikom u veoma ranom uzrastu, počeo je slušajući muziku svojih roditelja kao što Kraftverk, Pink Floyd i druge 70s-80s muzičare.

Njegova karijera je počela kada je imao samo 13 godina u malom klubu u svom rodnom gradu. Tada je počeo da prikuplja više muzike, započeo praksu i rad na njegovim DJ sposobnosti. Počeo da organizuje mnoge uspešne underground žurke.

U samo nekoliko godina je nastao kao inovator koji istražujei različite hardvere i različite DJ veštine. On je bio jedan od prvih DJ-eva koji su u potpunosti prihvatili digitalno dj doba, videvši budućnost u složenijem sviranju.

Uzimajući najbolje iz digitalnog i analognog sveta je sada ono što on radi, a istraživajući sa različitim stilovima je ono što najbolje radite, zabava je ključ.

Uvek postoji dosta prostora za eksperimente, tako da može da pruži maksimum svojih umetničkih sposobnosti.

Bio je pod uticajem: Richie Hawtin, John Acquaviva, Umek, Dubfire, Chris Liebing, Loco Dice, Marco Carola i Booka Shade, Deadmau5, Kraftverk, Prodigy, Moby, Chemical Brothers i druge.

 

 

 

 

Podrška SOKOJ-a serijalu "Junior series"
 

{xtypo_rounded1}Sokoj štiti prava autora muzike, autora teksta, autora aranžmana muzike i drugih nosilaca autorskih prava na muzičkim delima svih žanrova. Sokoj – Organizacija muzičkih autora Srbije osnovana je 1950.godine. Najstarija je i do nedavno jedina organizacija za kolektivno ostvarivanje zaštite autorskih muzičkih i srodnih prava u našoj zemlji.

Sokoj štiti prava autora muzike, autora teksta, autora aranžmana muzike i drugih nosilaca autorskih prava na muzičkim delima svih žanrova. Sokoj zastupa, po osnovu njihovih punomoćja, preko 9.000 domaćih autora i nosilaca autorskih prava, a na osnovu 98 bilateralnih ugovora zaključenih sa inostranim autorskim društvima više od 2.000.000 inostranih autora.

Sokoj je danas organizovan po modelu savremenih evropskih organizacija za kolektivnu zaštitu autorskih prava. Svoju delatnost Sokoj obavlja na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima (Službeni glasnik RS, broj 104/09, od 16.12.2009.). Rešenjem (br. 1119/10/2, od 30.04.2010. godine) Zavoda za intelektualnu svojinu obnovljena je dozvola Sokoja za obavljanje delatnosti ostvarivanja prava autora.

Delujući u kontinuitetu više od šezdeset godina Sokoj je, kao vodeća institucija u ovoj oblasti u regionu, odigrao ogromnu ulogu u uspostavljanju i razvijanju sistema autorsko-pravne zaštite, borbi za bolji materijalni položaj domaćih muzičkih autora, zaštiti prava inostranih autora, kao i promociji nacionalnih kulturnih vrednosti.

U želji da pomogne razvoj mladih DJeva iz Srbije, organizacija muzičkih autora Srbije – Sokoj – podržala je serijal "Junior series".

Više o organizaciji muzičkih autora Srbije – Sokoj možete pročitati na zvaničnom sajtu www.sokoj.rs!{/xtypo_rounded1}

 

 

 

Podrška SOKOJ-a serijalu "Junior series"