Home

VESTI

Detaljan pregled letnih partija na Ibizi

No Comments Latest

Space IbizaPrije 20 godina krenula je ta fabulozna priča o otoku za partijanje a pokrenuli su je Danny Rampling, Paul Oakenfold i Nicky Holloway koji su među prvima otkrili „bele otoke“ kao raj na zemlji za clubbing. Sa sobom su doveli eksploziju acid housa. Sada, Ibiza i klubovi pripremaju proslavu tih nezaboravnih trenutaka i razdoblje „Summer of Love“, koje se može opisati kao godina najboljih partija, super-zvijezda i zabave. Iako Ibizu trenutno muče problemi oko donošenja zakona kojim bi se zabranili legendarni after-hour partiji, svi promotori i klubovi nesmetano rade na pripremi još jedne nezaboravne sezone.

Kroz svoje uspone i padove Ibiza nikad neće izgubiti svoju ljubav – „partije i hedonizam“ jer su to vrednosti koje ovaj otok čine oduvek živim. Sezona 2008. je pred nama i verovatno kao i svaka do sada će biti još bolja od prethodne.


EDEN – SAN ANTONIO

Veliko iznenađenje ove godine napravio je Pete Tong koji je odlučio napustiti Pure Pacha večeri, petkom u klubu Pacha i to nakon 5 godina uzastopnog održavanja. U samo nekoliko nedelja Pete je pojasnio kako program Pure Pacha mu više ne daje zadovoljstvo i potrebno mu je malo osveženja na sceni. S tim u vezi objavio je da od 13. juna (opet petkom) započinje novi klupski serijal WONDERLAND u klubu Eden (grad San Antonio). Iznenađenje je to za mnoge fanove jer ovaj klub već godinama promovira trance scenu i nije nimalo spreman za muziku koju pušta Pete Tong.

PACHA IBIZA

Posle odlaska Pete Tonga, Pacha će imati vrlo bogati program. 30. maja je službeni „opening party“ a ove godine će krenuti i s novim rezidentima. To su Sander Kleinenberg, Basement Jaxx, Faithless, te Swedish House Mafia – Axwell, Steve Angello i Sebastian Ingrosso. Od 4. juna počinju večeri Subliminal Sessions koje predvodi Erick Morillo, 5. lipnja ovde započinju večeri F*** Me I`m Famous s David Guettom, 7. juna večeri Def Mixa koje predvodi i uređuje Satoshi Tomiie, 9. juna Release Yourself od Roger Sancheza a od 10. juna večeri izdavačke kuće Defected.

SPACE IBIZA

U nadi da se zakon neće doneti klub Space na Ibizi objavio je da započinje novu sezonu 1. juna s početkom u 12 sati po danu. Space sada ima 7 spratova, i na otvaranju očekuje oko 10,000 posetilaca, a ovo okupljanje ima šanse da jednog dana postane festival. Teško je okarakterisati i opisati kako izgleda otvaranje ovog kluba, stoga ovo treba videti da bi se moglo verovati da postoji na kugli zemaljskoj. Na otvaranju sviraju Pete Tong, Tom Novy, David Guetta, Rebeka Brown, Deep Dish, Steve Lawler… Tokom sezone održavaće se nedeljne rezidencijalne večeri „In Bed With Space, Matinee, Azuli, La Troya, Ministry of Sound i Hed Kandi. Od 15. juna u Spaceu kreće „cirkus“, tačnije prvih 16 partija sa superzvezdama poput Deep Disha, Gilles Petersona, Freemasonsa, Carl Coxa, Cristiana Varele, Fedde Le Grandea, a gde će između ostaloga gostovati i Carl Craig, Miss Kittin, Claude Von Stroke, Steve Lawler i drugi.

AMNESIA

U klubu Amnesia sve počinje 7. juna, nastavlja se 12. juna otvaranjem večeri Cream, a od 16. juna Cocoon započinje tamo svoj serijal.

PRIVILEGE

Privilege će otvoriti 14. juna s DJ Tiestom koji će imati rezidenciju s večeri „In Search of Sunrise“, a u ovom klubu legendarno popularno veče zove se Manumission.

DC10

DC10 je popularno okupljalište Italijana i Nijemaca a vraća se u trku od 2. juna nakon proslogodisnje problematične sezone kada je vlasnik uhapsen zbog problema sa distribucijom droge. Iako je DC10 jedan od najkontroverznijih klubova na otoku zasigurno nudi i jedinstveni doživljaj i interesantne partije.

 

 

 

Izvor:

Klubskascena.com