Home

VESTI

Depeche Mode večeras u Zagrebu

No Comments Latest

Depeche Mode večeras u ZagrebuBritanska grupa Depeche Mode nastupa večeras, 14. februara, u Areni u Zagrebu, u okviru svetske turneje povodom albuma “Sounds of Universe”, koju je još u maju prošle godine skratila za nekoliko koncerata zbog bolesti pevača Dejva Gahana.

Za razliku od beogradskog, koji je trebalo da bude prvo gostovanje te popularne grupe u Srbiji, zagrebački koncert, prvobitno takođe otkazan, ponovo je dodat na spisak turneje, a kao predgrupa Depeche Mode nastupiće Nitzer Ebb.

Uoči zagrebačkog koncerta, i to na Valentinovo – Dan zaljubljenih, u prodaji su se pojavile falsifikovane ulaznice, i to, prema navodima organizatora iz Lupa promocije, u “neverovatnom broju od nekoliko hiljada”.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=L2GaCnAiuvo|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 Depeche Mode večeras u Zagrebu

Organizatori su, s obzirom da je koncert rasprodat, apelovali na sve da obrate pažnju na karaketeristike originalnih karata kako ne bi bili prevareni ukoliko dođu u priliku da kupuju ulaznice preko oglasa.

Na ulazu će biti stroga kontrola – najpre UV lampom i vizuelnim pregledom valjanosti ulaznice pre samog ulaza u Arenu, a onda i skeniranjem bar koda.

Zaprećeno je i da će svi sa lažnim ulaznicama biti izdvojeni i pod pratnjom osiguranja predati policiji, s obzirom da je falsifikovanje krivično delo.

“Zato preporučujemo svima koji imaju ili sumnjaju da poseduju krivotvorenu kartu, da ne dolaze u Arenu, jer ćemo baš sve s lažnom ulaznicom prekršajno, odnosno kazneno procesuirati”, poručili su iz Lupe.

Posetioci su zamoljeni i da dođu ranije, jer se očekuje gužva upravo zbog stroge kontrole.

Vrata Arene otvaraju se u 18 sati, Nitzer Ebb počinje u 19.20, a Depeche Mode izlaze na scenu u 20.30.

Depeche Mode je trebalo da nastupe u Zagrebu, Beogradu i još nekoliko gradova u maju prošle godine, ali su otkazali koncerte zbog bolesti Gahana, a potom je zbog gustog rasporeda, prema zvanicncom obrazloženju, bilo nemoguće ponovo naći slobodne termine.

Osim zagrebačkog, ponovo je zakazano još nekoliko koncerata u Evropi, a tokom turneje su pojedini gradovi naknadno dodati.

Depeche Mode će 17. februara održati i humanitarni koncert u Rojal Albert Holu u Londonu, kojim počinje desetodnevni serijal nastupa za pomoć fondu za decu obolelu od raka.

U Zagrebu na Dan zaljubljenih, inače, gostuje u dvorani “Vatroslav Lisinski” i proslavljeni španski flamenko gitarista Pako de Lusija, koji je prethodno nastupio u Sava centru u Beogradu, u okviru 11. itar art festivala, a na početku je svetske turneje posle dvogodišnje koncertne pauze.

Tradicionalni programi povodom Valentinova organizovani su i u mnogim zagrebačkim klubovima, poput Močvare i Tvornice kuture.

Sajt Depeche Mode je www.depechemode.com, a Lupe www.lupapromotion.hr

 

 

 

 

Izvor:

SEEcult