Home

VESTI

“Darkvudi” snimaju novi album

No Comments Latest

"Darkvudi" snimaju novi albumSrpski kandidati za regionalnu MTV nagradu Darkwood Dub, pored priprema za koncerte 8. i 9. oktobra u Domu omladine Beograda na kojima će promovisati album "Jedinstvo", počeli su da snimaju novi studijski album, koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine.

Bend je sa novim članom klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim u studio ušao pre mesec dana i do sada su snimljene "tri-četiri nove teme", od kojih je jedna gotova pesma, koju će bend možda premijerno odsvirati publici u Domu omladine.

"Nemamo presing niti obaveze da snimamo novi album, jer je 'Jedinstvo' još sveže, i dalje se sluša i super prolazi. Ali imamo trenutno nadahnuće, brzo nam idu stvari i to je trenutak koji želimo da iskoristimo. Vrlo je moguće da se naredne godine pojavi novi album. Sve zavisi od naših ličnih obaveza i od tempa rada. Može se desiti da opet sami sebe prolongiramo, ali se nadam da neće. Prethodna pauza između albuma je bila četiri godine i sad smo odlučili da malo poguramo stvari", rekao je frontmen Vuča.

 

"Darkvudi" snimaju novi album

Novoj kreativnosti je prema njegovim rečima svakako doprinelo prisustvo Hadžimanova, jer kako Vuča ističe, "uz Vasila nove stvari idu izuzetno dobro, a stare je shvatio na pravi način".

"Dali smo mu potpunu slobodu da sam provali šta i kako, a on je nekako našao super meru. Opet su nam se otvorila neka nova vrata. Na ranijim albumima smo koristili elektroniku, ali tek toliko da bismo mogli kasnije uživo da to izvodimo. Sami smo svirali klavijature, a sada imamo izuzetnog klavijaturistu koji sve može uživo da izvede, u tom pravcu nadam se da će i novi album biti i brzo gotov".

Darkwood Dub snimaće koncerte 8. i 9. oktobra za DVD izdanje. Bend se posle 20 godina postojanja odlučio za prvo live izdanje, jer "tek sada zvuči super i bolje nego ikad pre".

 

 

 

Izvor:

MTS Mondo