Home

VESTI

Danas otvaranje Kulturnog centra, NS

No Comments Latest

Danotvaranje as Kulturnog centra, NSRekonstruisana zgrada Kulturnog centra u Katoličkoj porti, otvara se danas, nakon višegodišnjih radova koji su koštali 170 miliona dinara. Najavljeno je da će prostor služiti za promociju novih sadržaje uz standardan program koji je Kulturni centar pre rekonstrukcije negovao.

 

Odlučili smo da ovaj novi prostor koji smo dobili, a koji će biti za promocije, izložbe i različita druga dešavanja, nazovemo Tribina mladih, u spomen na nekadašnju Tribinu", kaže direktor ove ustanove Laslo Blašković.

 

Član Gradskog veća zadužen za kulturu, Andrej Bursać, smatra da je na ovaj način Novi Sad dobio mesto koje će biti "oaza kulture". "Novih 500 kvadrata i nova oprema će pružiti mogućnost da se sadašnji i budući sadržaji dese u Centru. Jedino ono što bude prevazilazilo kapacitete ove institucije će biti organizovano van Kulturnog centra, kao na primer neki veći koncert", kaže Bursać.

Do 13. aprila će filmske projekcije, izložbe, tribine i drugi programi biti besplatni. Renovirana zgrada sada raspolaže sa pet sala, većom Malom galerijom i višenamenskom bioskopskom salom gde će biti igrane i pozorišne predstave. Podsećamo, više puta je odlagano otvaranje Kulturnog centra i svi rokovi su probijeni zbog problema sa javnim nabavkama i kašnjenja građevinskih radova.

Današnji program:

Zgrada KCNS-a:

– 16 časova – Sugestija linijom (grupna izložba) / likovni salon
– 20 časova – Gudački kvartet Tajj, koncert Stjepko Gut International Quartet

Katolička porta:

– 17 časova – DJ (obrade filmske muzike)
– 17.30 časova – Studio Dans i Srednja baletska škola iz Novog Sada i AlterNacija i Baterija Sambansa
– 19.30 časova – Cirkussfera (performans kabare)
– 20.30 časova – Studio Alktik i AlterNacija (koncert i performans)
– 21.30 časova – Bateria Sambansa, otkrivanje banera sa logoom KCNS-a uz pomoć Parkur i AlterNacija, video-animacija fasade zgrade KCNS-a
– 21.45 časova – Frajle (koncert)
– 23 časa – DJ (disco-house, funky and rock&roll)

 

 

 KCNS

Kulturni Centar Novi Sad

 

 

 

 

Izvor:

021.rs