Home

VESTI

Carl Craig u klubu Plastik

No Comments Latest

Plastic

Detroitski DJ i producent, Karl Kreg nastupiće u petak, 21. marta, u klubu Plastik.

Karl Kreg kao DJ i producent, svoju reputaciju jednog od najuticajnijih producenata svetske muzičke scene stekao je konstantnim muzičkim onovacijama Njegov rad i delo ne karekteriše samo sirovi tecno, koji je ipak baza njegovog stavralaštva, već je prepoznatljiv baš po fuziji različitih muzičkih pravaca (džez, soul, fank, rok…), koji je kao takav postao osnovno obeležije, ovog detroitskog umetnika.

Na početku karijere, inspiraciju je crpeo i iz muzike inspirisane gitarama, koju su stvarali sastavi „Led Zeppelin“, „The Smiths ali„ i rada i dela čoveka poznatog kao „Prince“.

Karl Kreg iza sebe ima veliki broj uspešnih izdanja, mnoga izdata pod različitim pseudonimima: „BFC“, „Psyche“, „Paperclip People“, „69“, „Designer Music“ i „Innerzone Orchestra“.

Preko svoje izdavačke kuće "Planet E" , objavio je albume poznatih tehno i haus izvođača kao što su Kevin Sanderson, Alton Miler i „Moodymann“.

Spisak imena sa kojima je sarađivao proteže se od rodonačelnika detroitskog tehno zvuka, pa do zvezda aktuelne scene elektonoske muzike – Žuan Atkins, Derik Mej, Bil Lasvel, Herbi Henkok i mnogi drugi…

Poznatom disk džokeju podršku će pružati "Mark Wee", "Ewox" i "Fraky", a cena karte za ovaj događaj iznosi 650 dinara.